Urheilu

Robert Ven avaa EM-kisaurakkansa – "Päivän vire ratkaisee"

"Isoisäni kilpaili täällä tasan 60 vuotta sitten."
Kuva: Juhani Salo
Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven avaa perjantaina Sveitsissä EM-kisaurakkansa olympialuokkien miesten yksikössä. Sarjaan on ilmoittautunut 25 soutajaa.

Ven oli puolisentoista viikkoa Belgiassa valmistautumisleirillä ja matkasi tiistaina Luzerniin soutupiirien klassikkopaikkaan, joka on tämän vuoden EM-areena.

– Oma isoisäni kilpaili täällä tasan 60 vuotta sitten vuonna 1959 kaksikossa veljensä kanssa, Ven naurahtaa.

– Hieman koleaa on ollut, mutta lämpenemään päin ja kesäiset kelit lienee luvassa kisapäiville. Valmistautuminen on mennyt ihan ok, mutta hieman väsynyt on ollut olo. Olen ollut tämän vuoden puolella neljä kuukautta ulkomailla ja kyllä tässä kaipaa jo kotiin harjoittelemaan.

 

EM-kisoista Venin paras sijoitus aiemmin on kahdeksas sija kolmen vuoden takaa. Tämän vuoden maailmancupin avauskisassa 28-vuotias soutaja oli kolmas.

Edessä on neljä starttia. Ennakkosuosikkeja ovat Tshekin Ondrej Synek ja Saksan Oliver Zeidler sekä maailmancupin voittanut Kroatian Damir Martin.

– Norjalainen maailmanmestari Kjetil Borch on myös kova, mutta hänellä on ollut terveysongelmia viime aikoina. Olympiakarsintavuosi vaikuttaa siihen, että täällä on todella kova taso, Ven ennakoi.

– Tietysti haluan parantaa aiempaa parasta EM-sijoitustani ja maailmancupin semifinaalisoudulla voisi olla saumaa jopa A-finaaliin. Mutta erot ovat pieniä ja päivän vire ratkaisee. Olot täällä ovat yleensä tasapuoliset, mutta jos tuulee enemmän, niin kyllä radoillakin on merkitystä.

Kauden päätavoite on Itävallan Linzissä elokuun lopun MM-kisoissa, joissa jaetaan yhdeksälle parhaalle ensimmäiset maapaikat ensi vuoden Tokion olympiakisoihin. HäSa

 

 

 

Päivän lehti

14.7.2020