Urheilu

Robert Ven ja Nico Rönnberg jälleen lajiensa parhaita urheilutoimittajien silmissä

Lajien parhaat urheilijat vuodelta 2019 julkaistiin Urheilugaalan aattona.
Robert Ven on kantanut vuoden soutajan titteliä vuodesta 2014. Kuva: Tomi Vesaharju
Robert Ven on kantanut vuoden soutajan titteliä vuodesta 2014. Kuva: Tomi Vesaharju

Urheilutoimittajain Liitto julkisti keskiviikkona listan eri lajien parhaista urheilijoista vuonna 2019. Kaksi Kanta-Hämettä edustavaa urheilijaa sai valinnan lajinsa kotimaiseksi kärkinimeksi.

Urheilutoimittajain Liiton vuoden soutaja oli Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven. Hänelle valinta lajinsa parhaaksi oli jo kuudes peräkkäinen.

Hämeenlinnalainen yksikkösoutaja oli läpi kauden miesten puolella Suomen ykkösnimi. Suomella oli olympialuokkien soudun MM-kisoissa vain kaksi edustajaa, Ven ja Eeva Karppinen.

Ven voitti elokuussa kahdeksannen suomenmestaruutensa, mutta kauden pääkisa päättyi pettymykseen, kun hän oireili Linzin helteessä MM-soutujen 30:nneksi. Hänen kauteensa mahtui kuitenkin myös uran ensimmäinen maailmancupin palkintopallisija.

Venin vuodesta muistetaan myös valtakunnallisia kohuotsikoita nostattanut väittely reiluista kilpailunäyttöpaikoista hänen kotimaisen kärkihaastajansa Joel Naukkarisen kanssa. SM-kisoissa kaksikko viimein souti kilpaa keskenään Venin voittaessa yhdeksällä sekunnilla.

Vuoden käsipalloilija oli puolestaan kolmannen kerran peräkkäin Riihimäen Cocksin tähtitakamies Nico Rönnberg. Uudellamaalla asuva Rönnberg valittiin jo Käsipalloliiton toimesta viime kauden parhaaksi pelaajaksi Suomessa.

Mestarien liigan läpimurtokautensa jälkeen Rönnberg herätti vuosi sitten laajaa kansainvälistä mielenkiintoa, mutta päätti jäädä pelaamaan Riihimäelle. Hän oli Cocksin tärkeimpiä pelaajia seuran voittaessa SM-liigan ja Baltian liigan mestaruudet.

Syksy oli Rönnbergillä pikkuloukkaantumisten riivaama, mikä rasitti myös seurajoukkuetta. Hän on ollut kuitenkin 54 maalillaan syyskauden paras maalintekijä Cocksille SM-liigassa.

Muissa lajeissa Suomen miehet maailmanmestaruuteen johdattanut Marko Anttila kiilasi NHL-tähtien ohi vuoden jääkiekkoilijaksi. Vuoden jalkapalloilija puolestaan oli vuoden urheilija -kilpailun ennakkosuosikki Teemu Pukki.

Vuoden yleisurheilijaksi valittiin ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Hiihdon paras oli MM-pronssimitalisti Iivo Niskanen.

Tanssiurheilun parhaiksi nimettiin hämeenlinnalaislähtöinen Turun Boleroa edustava pari Mari Munne–Juho Päivinen.

Yhteensä Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -valiokunta valitsi parhaan urheilijan 76 eri lajissa. Lajien parhaat on nimetty vuodesta 1946 lähtien.

Loput palkinnot, mukaan lukien vuoden urheilija, valmentaja ja joukkue, julkistetaan ja jaetaan torstaina Urheilugaalassa. Näihin äänestyksiin saivat osallistua kaikki urheilutoimittajat.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic