Urheilu

Robert Ven luottavaisena EM-soutuun – "Pohjakunto varmaan paras koskaan"

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven on yksi seitsemän lajin EM-tapahtuman avauspäivän suomalaisurheilijoista Skotlannin Glasgow’ssa. Ven ottaa osaa olympialuokkien soudun EM-regattaan torstaista sunnuntaihin Strathclyden soutukeskuksessa.

Janakkalalainen tavoittelee paikkaa miesten yksikön kuuden soutajan finaaliin. Hänen kautensa on ollut nousujohteinen. Viimeisimmässä kilpailussa, Luzernin maailmancupissa heinäkuun alussa hän pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella välieriin ja oli 11:s.

– Uskon, että kunto mahdollistaa vielä parempiakin sijoja. Erot ovat pieniä molempiin suuntiin, joten täytyy vaan taistella kovasti kaikista sekunneista, Ven toteaa Melonta- ja Soutuliiton tiedotteessa.

Venin mukaan harjoittelu on sujunut hyvin ja mies on huippukunnossa.

– Kunto tuntuisi olevan hyvä. Luzern toi toki itseluottamusta, ja tiedossa on ollut, että pohjakunto on varmaan paras mitä koskaan, mutta en vaan ole saanut sitä vastaavia suorituksia alkukauden kisoissa.

Toisena suomalaisena Glasgow’ssa soutaa kevyen yksikön Kasper Hirvilampi, jonka tosin piti alun perin osallistua Juho-Pekka Petäjäniemen kanssa. Parin rasitusvamman takia Hirvilampi soutaa yksikköä.

– Mitään menetettävää minulla ei ole ja lähdenkin tekemään kauden parhaita kisojani ja haastamaan välieräpaikasta. Kilpailuista tulee tiukat, ja onkin jännittävää nähdä kuinka onnistun yksiköllä kaksikon jälkeen, Hirvilampi sanoo.