Urheilu

Robert Ven viides B-finaalissa – "Vauhti ei ollut EM-kisoissa mitä odotin"

Janakkalalaisen Robert Venin, 27, vedot riittivät miesten yksikköjen B-finaalissa viidennelle sijalle soudun EM-kisojen päätöspäivänä Skotlannissa.

Ven souti 2000 metrin matkalla sunnuntaina Glasgow’ssa ajan 7.00,78. Hän hävisi B-finaalin voittaneelle Ranskan Thibaut Verhoevenille runsaat viisi sekuntia.

Lopullisissa MM-tuloksissa 11:nneksi sijoittunut Ven oli vielä B-finaalin puolivälissä lupaavasti kolmantena, 1,2 sekuntia kärjestä. Alkuvauhti vaati häneltä kuitenkin veronsa toisella kilometrillä.

– Ihan ok kisa tänään, mutta sijoitus on tietysti vähän pettymys, vaikka vauhti oli ihan kohtalaista. Tein pari pientä virhettä ja vähän herpaannuin loppua kohden, Ven myönsi.

EM-kisoissa Venin paras saavutus on kahdeksas sija Brandenburgissa Saksassa toissa vuonna soudetuissa kisoissa.

Venin seuraava etappi on syyskuun 9.–16. päivinä Bulgariassa käytävissä MM-kilpailuissa. Plovdivissa soudettavissa kisoissa Ven lähtee parantamaan viidettätoista sijaansa, joka on miehen paras saavutus MM-kisoissa (vuosina 2014 ja 2015).

– Kokonaisuudessaan vauhtini ei ollut EM-kisoissa ihan sitä mitä odotin, ja nyt pitää rauhassa analysoida, mitä voin MM-kisoihin tehdä paremmin, jotta saisin sinne kauden parhaat suoritukset. Kahdentoista sakkiin pitäisi pystyä, vaikka se on aika kova tavoite, Ven pohti.

Ven ei ole tällä kaudella yltänyt aivan parhaaseen menoonsa kansainvälisissä souturegatoissa. Maailmancupissa miehen paras saavutus on heinäkuussa Luzernissa Sveitsissä saavutettu 11. sija.

Suomen toinen edustaja EM-souduissa oli Kasper Hirvilampi, joka voitti miesten 2  000 metrin kevyen yksikön C-finaalin. Hän souti ajan 7.19,51 ja kukisti toiseksi sijoittuneen Tanskan Sebastian Terpin yli neljällä sekunnilla.