Urheilu

Robert Ven viritteli maailmancupiin – “Tämä on rajan hakemista koko ajan”

Tavoitteena on päästä huippukuntoon elokuun lopun Itävallan MM-kisoihin.
Robert Ven on harjoitellut kovaa syksyn MM-kisoja silmällä pitäen. Kuva: Czucz Bálint
Robert Ven on harjoitellut kovaa syksyn MM-kisoja silmällä pitäen. Kuva: Czucz Bálint

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven viritteli kuntoaan ensi viikonlopun Rotterdamin maailmancupin osakilpailuun Tampereella perinteisissä Kaukajärven souduissa.

Ven souti olympialuokkien yksikköjen (M1x) 2000 metrillä selkeään voittoon ajalla 7.46,72. Kisan kakkonen oli Takon Soutajien Antti Koiranen (8.01,35). Suomen toisena edustajana miesten olympialuokan yksikkösoutuun Rotterdamiin nimetty Joel Naukkarinen ei kilpaillut Tampereella.

– Lajin kannalta on hyvä ja tärkeää kisata myös kotimaassa, vaikka oloni ei ihan paras mahdollinen ollutkaan. Minulla oli hyvä treenijakso alla ja meni ehkä vähän ylikin ja sen myötä tuli pientä flunssaa. Mutta kisa avasi paikkoja ja tuntuu, että palautuminen kohti maailmancupia on alkanut, Ven kertoo.

Hän avasi maailmancupkauden toukokuun puolivälissä Bulgarian Plovdivissa hienosti kolmannella sijalla ja oli ainoana kolmesta suomalaisesta A-finaalissa.

Vahvojen näyttöjen myötä Ven nimettiin sekä EM- että MM-kisoihin. Luzernin EM-kisoissa touko-kesäkuun vaihteessa hän oli 12:s.

Juhannuksen maailmancupkisan Ven jätti suunnitellusti väliin, jotta pidempi harjoitusjakso kohti syksyn MM-kisoja mahdollistui.

– Pitkän leirikevään ja huhtikuusta alkaneen tiukan alkukauden kisaputken jälkeen tauko oli tarpeen. Aiemmin olen MM-vuosinakin kisannut myös juhannuksena ja ollut usein heinäkuussa aika puhki. Nyt olemme muuttaneet rytmitystä ja se tuntuu hyvältä, Ven taustoittaa.

– Rotterdamin jälkeen tavoitteena on taas saada hyvä tehojakso, siinä on viisi viikkoa aikaa ennen kuin lähdetään MM-kisoihin. Mutta tarkkana pitää olla ja uskaltaa keventää ajoissa. Tämä on rajan hakemista koko ajan. HäSa