Urheilu

Robert Venin tie vei B-finaaliin

Kroatian Damir Martin (vas.) vei lauantaina välierän, jossa Robert Ven oli kuudes. Kuva: Balint Czucz
Kroatian Damir Martin (vas.) vei lauantaina välierän, jossa Robert Ven oli kuudes. Kuva: Balint Czucz

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven soutaa sunnuntaina EM-kisojen B-finaalissa. Ven sijoittui lauantaina Sveitsin Luzernissa käytävien kilpailuiden välierässään kuudenneksi ajalla 7.00,95.

– Näin pian välierän jälkeen on vielä pettynyt, sillä semifinaali ei ollut ihan nappisuoritus. Isossa mittakaavassa tässä ollaan kuitenkin ihan plussan puolella. Ensimmäiset 1500 metriä tulivat todella hyvin, mutta loppuun asti olisi pitänyt tulla yhtä hyvin. Olin kuitenkin jo aika puhki, mutta toki olivat varmasti kaikki muutkin. Välieräveto tulee aika nopeasti puolivälierän jälkeen, Ven mietti.

Venin välierän voittoon souti Kroatian Damir Martin ajalla 6.48,57. A-finaaliin selviytyivät myös Hollannin Stef Broenink (6.49,23) ja Valko-Venäjän Pilip Pavukou (6.52,52). Toisesta välierästä kuuden parhaan joukkoon tiensä selvittivät saksalainen Oliver Zeidler (6.50,76), tanskalainen Sverri Nielsen (6.50,99) ja tshekki Ondrej Synek (6.56,16).

Janakkalalainen aloitti lauantaipäivänsä soutamalla puolivälierässään kolmanneksi ajalla 7.08,27.

Suomalaisella riittää vielä paukkuja miesten yksiköiden sunnuntaiseen 2000 metrin rutistukseen, jossa ratkotaan Euroopan mestaruuskisojen sijat 7–12.

– Kovaa lähden taistelemaan, nyt pitää vain palautua mahdollisimman hyvin tästä päivästä. Tosi kovatasoinenhan sekin lähtö on. Ykköstavoite oli päästä näissä kisoissa kahdentoista joukkoon eli semifinaaliin. Totta kai nälkä kasvaa aina syödessä ja olisin halunnut nyt vielä enemmän, mutta tosi kovia nimiä jäi kahdentoista ulkopuolellekin. Sunnuntaina B-finaalissa on kuitenkin vastassa maailmanmestari ja MM-pronssimitalisti, Ven muistutti. HäSA

Päivän lehti

18.1.2020