Urheilu

Robert Venin vauhti riitti B-finaaliin – Hämeenlinnan Soutajien mies välieränsä viides

Eeva Karppinen ylsi naisten C-finaalin voittoon Rotterdamin maailmancupissa.
Robert Ven oli välieränsä viides lauantaina Rotterdamissa. Kuva: Bálint Czucz
Robert Ven oli välieränsä viides lauantaina Rotterdamissa. Kuva: Bálint Czucz

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven oli välieränsä viides ja eteni B-finaaliin soudun maailmancupissa Rotterdamissa Hollannissa.

– Ihan ok soutu, mutta ei missään nimessä vielä mikään huippusoutu. Vähän liian varovasti lähdin liikkeelle, ja matkalla koitin kiristää vauhtia. Se onnistuikin ja sain ihan hyvin painetta lisättyä, mutta ei vaan riittänyt tällä kertaa. Huomenna (sunnuntaina) kuitenkin taistelen vielä kovassa seurassa, Ven muistutti.

Venin kanssa samassa luokassa soutava Joel Naukkarinen oli D-finaalissa neljäs.

Naisten yksikössä Eeva Karppinen voitti C-finaalin, johon hän oli latautunut hyvin. Kommelluksitta kilpailupäivä ei kuitenkaan sujunut.

– Lämmittelyssä hankaimeni hajosi, enkä tiennyt pystynkö edes starttaamaan. Lähtöjä kuitenkin myöhästytettiin 20 minuuttia ja ehdin korjata hankaimen jotenkuten. En kuitenkaan uskaltanut vetää starttia täysillä, koska hankaimen osa oli edelleen osittain irti.

– Onneksi pääsin kuitenkin taistelemaan. Matkan aikana yritin soutaa varovasti mutta tehokkaasti, ja hivuttauduin siten kärkeen. Tämä oli työvoitto, vaikka vähän jäi hampaan koloon, etten pystynyt soutamaan C-finaalia rohkeammin ja täydellä voimalla, Karppinen sanoi.

Miesten kevyen yksikön C-finaalissa Joonas Petäjäniemi ei saanut toivomaansa onnistumista. Hän oli kahden soutajan kilpailussa toinen Kroatian Luka Radonicin jälkeen.

– Yritin lähteä finaaliin rivakammin kuin eilen. Startin jälkeen vauhti alkoi kuitenkin hiipua, eikä tällä kertaa löytynyt puristusta kunnon kiriin kuin vasta aivan lopussa. Jaksaminen oli huonompaa kuin eilen. Pettymys, että soutu ei kulkenut paremmin, Petäjäniemi sanoi.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa Kasper Hirvilampi ja Juho-Pekka Petäjäniemi olivat neljän kaksikon D-finaalissa kolmansia.

– Hyvä joukkuehenki ja draivi tänään. Kisa oli meiltä hyvä taistelu yhdessä ja tänään tuli kyllä absoluuttisesti itseltä maksimi. Ensimmäiset 800 metriä reidet kramppasivat, ja sitten meni vintti pimeäksi, mutta loppuun saakka painettiin taistellen. Maalissa vielä koko kroppa kramppasi ja sisukalut tuli niin sanotusti ulos, Hirvilampi kertoi.