Urheilu Hämeenlinna

Robert Venin vedot olivat kohdallaan juhlaregatassa – MM-kisoihin valmistautuva soutaja on hyvässä kunnossa

Hämeenlinnan Soutajien mies meni lujaa Katumajärvellä helteessäkin.
Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven sujutteli maaliin A-finaalin voittajana. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven sujutteli maaliin A-finaalin voittajana. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Soutajien Robert Venin, 28, juna puksuttaa aikataulussa kohti Linzissä Itävallassa kuukauden kuluttua käytäviä olympialuokkien MM-kisoja. Hämeenlinnalainen yksikkösoutaja antoi näytteen kunnostaan voittamalla molemmat lähtönsä lauantaina Katumajärvellä soudetuissa HmlS:n 20-vuotisjuhlakisoissa.

Vajaan 2000 metrin radalla (1730 metriä) Ven ylsi aamun karsinnassa aikaan 6.57,4 ja iltapäivän helteessä soudetussa finaalissa mies puristi vielä kymmenisen sekuntia paremman ajan.

Parhaiten Venin kyydissä finaalissa pysyi Takon Soutajien Juho-Pekka Petäjäniemi, joka sujutteli maaliin ajassa 6.57,7. Kolmas oli Takon Soutajien Jukka-Pekka Kauppi ajallaan 7.00,8.

Ven ei vielä alkuviikosta ollut varma osallistumisestaan seuransa juhlakisoihin. Kahden kovan vedon jälkeen mies myönsi tehneensä oikean ratkaisun.

– Toinen vaihtoehto olisi ollut ihan tavallinen harjoituspäivä, johon olisi kuulunut kolme treenivetoa. Nyt pääsin iskemään peliin hieman enemmän ja se tuntui ihan hyvältä, vaikka aamulla olo ei vielä ollut ihan terävimmillään, Ven myönsi.

Ven lähtee MM-kisoihin tavoittelemaan sijoitusta yhdeksän parhaan sakkiin. Se nimittäin tietäisi paikkaa ensi kesän Tokion olympialaisiin.

MM-kisoissa mies on yltänyt kolme kertaa 15:nneksi (viimeksi viime vuonna Bulgaian Plovdivissa).

– Pari viikkoa sitten Rotterdamin maailmancupissa olin kymmenes, eli tavoite pitäisi olla ihan oikein asetettu. Linzin MM-regatassa ovat mukana lähes kaikki maailman kovimmat soutajat. Vain muutama kaveri jää pois, sillä he tavoittelevat olympiapaikkaa omien maanosiensa karsinnoista, Ven kertoo.

Venillä on takanaan hyvin sujunut alkukausi. Kausi alkoi heti hyvin Plovdivin maailmancupissa toukokuussa, jolloin mies ylsi A-finaalissa kolmanneksi ja nousi ensimmäistä kertaa urallaan palkintopallille. Tästä kisasta tosin puuttui monta nimimiestä.

– Rotterdamissakin ylsin aika hyvään sijoitukseen, vaikka haastavassa kelissä soudettu kisa ei ihan nappiin sujunutkaan. Yleensä olen vahva kovissa oloissa, mutta sen kisan jälkeen oli pakko hieman tehdä teknisiä muutoksia soutuuni. Sen takia selkäni on aina välillä hieman kipeytynyt, ja sen kanssa pitää olla nyt tarkkana, Ven sanoi.

Suomalaisen yksikkösoudun kirkkain tähti kilpailee seuraavan kerran parin viikon kuluttua SM-kisoissa Tampereella. Tuolloin hän tavoittelee kahdeksatta Suomen mestaruuttaan.

– Kuntopiikki pitää asettaa siitä vielä parin viikon päähän, mutta kyllä SM-kisatkin ovat tärkeä etappi. Valmistautuminen MM-kisoihin jatkuu lisäämällä tehoja harjoitteluun, mutta määriä pitää nyt vähentää. Kisaerätkin ovat tärkeitä osia valmistautumisessa, sillä niissä kaverit ovat rinnalla ja se tekee hyvää myös pääkopalle, Ven muistuttaa. HäSa