Urheilu

Roppo juoksi reiluun voittoon

Pekka Roppo tuli Kiipula-hölkkään juoksemaan viimeistä edellisenä kesälomapäivänään. Turhaa reissua Hämeenkoskelta Janakkalaan mies ei tehnyt. Hän voitti Ilves cupin päätösosakilpailun ylivoimaisesti.

Kosken Kuohua edustava Roppo käytti kahdeksan kilometrin matkaan aikaa 26.18. Toiseksi tullut Hämeenlinnan Hiihtoseuran Mikko Kuusela hävisi voittajalle 29 sekuntia. Kolmantena maaliin ehti viisikymppisten sarjan voittanut Joken tallin Kari Suominen.

Roppo, 29, on kotoisin Hämeenkoskelta, mutta hän on asunut ja tehnyt töitä Etelä-Saksassa jo neljän vuoden ajan.

– Saksaan palaan sunnuntaina, kun kesälomani päättyy. Olen juossut Saksassa ja Sveitsissä tällä kaudella 17 kilpailua. Pääosin ne ovat olleet tällaisia hölkkiä kuin täällä Kiipulassa. Radalla juoksin yhden 10 000 ja yhden 5 000 metrin kilpailun, kympin parhaimmillaan ajassa 32.40 taivaltanut Roppo selvitti.

Kiipula-hölkkää suosi mainio syyssää ja se näkyi myös osanottajien määrässä. Kenttäkuuluttajan mukaan hölkkätapahtumassa oli mukana peräti 165 liikunnan ystävää – se on ennätysmäärä tässä hölkässä.

– Juoksu sujui hyvin. Keli oli vähän viileä, mutta toisaalta tykkään tällaisesta juoksusäästä. Alkulämmittely on vaan tehtävä huolellisesti, voittaja jutteli.

Roppo ei johtanut alusta loppuun. Hän otti oman paikkansa puolimatkan jälkeen.

– Kaksi kaveria oli noin 30 metriä edelläni neljän kilometrin juoksun jälkeen ja lopun sain juosta yksin, hän kertasi hölkkää.

Kiipulan reitistä Roppo vakuutti pitävänsä.

– Se oli kiva ja vaihteleva reitti. Saimme juosta hiekkatiellä ja metsässä.

Maija Hakala naisten nopein

Hiihtokausi on lähellä ja hiihtäjillä olikin hyvä edustus Kiipula-hölkän tulosluettelossa. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Mikko Kuusela nappasi kakkossijan miesten sarjassa ja saman seuran Maija Hakala hölkän nopein nainen.

– Juoksu tuntui tasaiselta jauhamiselta, ei herkältä, Hakala tuumi kesken kovan harjoituskauden.

Hänellä on kauden ensimmäinen hiihtokilpailu edessä jo parin viikon päästä Vuokatin maastossa. Siellä pidetään Suomen cupin osakilpailu. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic