Urheilu

Rovaniemellä ratkotaan paikkoja maailmancupiin

HlHS:n Terhi Pollari satsaa pitkiin matkoihin ja on varalla viesteihin.

Maastohiihdon Suomen cup jatkuu viikonvaihteessa Rovaniemellä. Ohjelmassa ovat perinteisellä tyylillä normaalimatkat (N10/M13,2km) väliaikalähtöinä sekä sprinttikilpailut.

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta mukana ovat Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen sekä kautensa avaava Terhi Pollari.

Nelikosta Hakala on ilmoittautunut vain lauantain kympin kisaan ja sunnuntaiksi hän suuntaa Muonioon Oloksen Tykkikisoihin, jossa ohjelmassa on vapaan tyylin kymppi.

Pollarin suunnitelmat alkavalle kaudelle ovat viime kauden kaltaiset eli henkilökohtainen panostus on pitkän matkan hiihdoissa, joissa hänen uutena tallina on Ski Marathon Team Austria.

– Hieman uusia tuulia siellä puolella. Kisakalenteria ei ole vielä täysin lyöty lukkoon, mutta samalla kaavalla mennään kuin viime vuonnakin. Joulukuun alussa on ensimmäinen Ski Classic-sarjan kisa Livignossa, Pollari kertoo.

Pitkien matkojen ohella Pollari on varalla HlHS:n viestiryhmään, jos tarvetta ilmenee.

– Täydennän kisakalenteriani sopivasti normimatkan kisoilla Suomen Cup ja SM-kisat huomioiden. Ja tietenkin olen Hämeenlinnan väreissä viesteissä aina täysillä mukana, mikäli täydennystä tarvitaan. Vuokatin avauskisassakin olin paikalla, mutta sillä kertaa huollossa sekä harjoittelemassa talvea varten.

 

Rovaniemellä kautensa avaa muun muassa Iivo Niskanen ja naisten maajoukkueesta mukana ovat Monosen lisäksi Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen, Eveliina Piippo ja Susanna Saapunki.

Kisat ovat tärkeä näyttöpaikka varsinkin kansalliseen ryhmään maailman cupin avausosakilpailuun Rukalle 24.–25. marraskuuta.

Maajoukkuehiihtäjistä Matti Heikkinen ja Kerttu Niskanen ovat Rovaniemen sijaan ilmoittautuneet Oloksen Tykkikisoihin, joihin kansainvälistä väriä tuovat kahdeksantoista eri maan hiihtäjät. Myös Kaisa Mäkäräinen on ilmoittautunut Oloksen kisoihin. HäSa

 

Päivän lehti

23.1.2020