Urheilu

Runkosarjan ykkösenä puolivälieriin

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkueen ja A-nuorten liigajoukkueen kausi on sujunut mainiosti. Liigajoukkue päättää runkosarjan maanantaina Kouvolassa ja on sarjataulukossa viides, kävi kahdessa jäljellä olevassa ottelussa miten tahansa. Kerhon A-nuorten joukkue puolestaan voitti nuorten liigan runkosarjan ja aloittaa puolivälierät sunnuntaina Lahden Pelicansia vastaan. Nuorten liigassa pääsee välieriin kolmella voitolla.

HPK:n A-nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen on tyytyväinen joukkueensa nousujohteiseen runkosarjaan.

– Marraskuun lopusta tähän päivään asti pystyimme pelaamaan tuloksellisesti hyvin ja joukossa oli paljon myös pelillisesti hyviä otteluita. Pelasimme tasaisesti, eikä meille tullut notkahduksia ja tietyt pelin alueet toimivat. Pystyimme myös olemaan tehokkaita, teimme paljon maaleja ja se tietysti auttoi peleissä. Alkukaudesta se oli meille ongelma, mutta loksahti sitten paikoilleen, Tiilikainen sanoi.

Valmentaja ei kuitenkaan anna runkosarjan sen suurempaa arvoa.

– On sijoitus sitten ensimmäinen tai kahdestoista, josta playoffeihin pääsee, jokainen joukkue tähtää siihen, että on tässä hetkessä parhaimmillaan.

HPK:n vastustaja ratkesi vastaan myöhään perjantai-iltana, kun kymmenneksi runkosarjassa sijoittunut Lahden Pelicans kaatoi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kuopiolaisen KalPan.

– En usko, että se vaikeuttaa valmistautumista millään tavalla. Tuomme tärkeimmät asiat vastustajasta joukkueelle sitten lauantaina tai sunnuntaina peliä ennen. Kohtasimme useamman mahdollisen joukkueen ihan lähiaikoina.

Pelicans vei joukkueiden ensimmäisen ottelun torstaina, mutta KalPa tasasi puntit perjantaina Kuopiossa. Edes 20 minuutin jatkoerä ei tuonut joukkueiden välille ratkaisua, vaan se haettiin voittolaukauskilpailusta, jonka ainoa onnistuja oli lahtelaisten Jonne Jantunen. Muissa puolivälieräpareissa kohtaavat Ilves ja Ässät, Lukko ja Blues ja HIFK ja Kärpät.

Kerhon A-nuorten terveystilanne on hyvä.

– Meillä on yksi pitkäaikaisloukkaantuminen, eikä hän ole pystynyt pelaamaan koko kaudella ollenkaan. Jalosen Jimi on ollut pientä vaivaa, mutta tilanne näyttää ihan hyvältä ja eiköhän hän jossain vaiheessa kevättä toivottavasti pelaa. Voi olla, että niin käy jo sunnuntaina, Tiilikainen kertoi.

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020