Urheilu

Rusanen ankkuroi Suomen joukkueen MM-voittoon

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalainen Antti Rusanen ankkuroi Suomen tarkkuussuunnistusjoukkueen viestin maailmanmestaruuteen perjantaina Portugalissa. Joukkueessa taituroivat Pinja Mäkinen, Sami Hyvönen ja Rusanen. Viimevuotinen MM-pronssi kirkastui näin kullaksi.

– Tosi hyvin meni koko joukkueella. Kaikki tekivät virheettömän suorituksen ja vältyimme sakkosekunneilta. Olisi ollut jopa varaa tehdä jokunen virhekin, kertasi Rusanen joukkueen suoritusta.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuita on järjestetty vuodesta 2004 alkaen. Viesti on ollut mukana vasta vuodesta 2016. Sitä ennen kilpailumuotona oli joukkuekilpailu, mistä Suomella on kaksi MM-kultaa vuosilta 2011 ja 2012. Rusanen on ollut molemmilla kerroilla mukana joukkueessa. Nyt saavutettu viestikulta on Suomen joukkueelle ensimmäinen ja maistui makealta siksikin.

– Kaikki olemme tosi kokeneita ja valmistauduimme kisoihin hyvin esikisojen ja mallisuunnistusten avulla. Lisäksi meillä kaikilla on vahva suunnistustausta, summasi Rusanen joukkueen ylivoimaisuuden syitä.

Lauantaina on ohjelmassa vielä tempo eli kilpailu sisältää pelkkiä aikarasteja, joista on suoriuduttava paitsi nopeasti myös virheettömästi. Rusasella on temposta MM-kultaa vuodelta 2015, jolloin kisat käytiin Kroatiassa. HÄSA

Juttua on muokattu lauantaina 29. kesäkuuta kello 13.07 ja korjattu Suomen ankkurin oikeaksi nimeksi Antti Rusanen, ei Antti Ruuskanen tai Anssi Rusanen.

Päivän lehti

23.1.2020