Urheilu

Ruusuvuori voitti ATP-haastajaturnauksen – Hämeenlinnan Tennisseuran puheenjohtaja Pertti Kiviniemi näkee suurta potentiaalia

"Palaset loksahtivat kohdalleen."
20-vuotias Emil Ruusuvuori voitti juhli Uzbekistanissa ATP-harrastajakiertueen turnauksen kaksinpelin voittoa. Kuva: Kimmo Brandt/compic
20-vuotias Emil Ruusuvuori voitti juhli Uzbekistanissa ATP-harrastajakiertueen turnauksen kaksinpelin voittoa. Kuva: Kimmo Brandt/compic

Juhannusta uzbekistanilaisella tenniskentällä viettänyt Emil Ruusuvuori, 20, sai raatamisestaan mukavan palkinnon, kun hän voitti sunnuntaina ATP-haastajakiertueen turnauksen miesten kaksinpelin. Loppuottelussa kaatui Dominikaanisen tasavallan Roberto Cid Subervin 6–3, 6–2.

Ruusuvuori meni ensimmäisessä erässä terävän alkunsa turvin 3–0-johtoon, eikä vastustaja päässyt enää murtamaan takaisin. Toinen erä eteni tasatahtia tilanteeseen 2–2, jonka jälkeen suomalainen ei hävinnyt enää peliäkään.

–  Suunnitelmana oli pelata aggressiivisesti. Eilinen kolmetuntinen ottelu tuntui myös jaloissa, niin oli tärkeää onnistua tässä taktiikassa. Sain hyvän startin otteluun, mikä auttoi paljon. Todella hyvät fiilikset on tästä ottelusta. Pystyin pitämään pelini kasassa alusta loppuun asti ja olin myös henkisesti vahva, Ruusuvuori kertasi Tennisliiton tiedotteessa.

 

Uzbekistanin Ferganassa kovalla ulkokentällä pelatun turnauksen palkintoarvo oli yli 54  000 dollaria. Rahan lisäksi Ruusuvuori saa mukavasti ATP-pisteitä uransa ensimmäisestä haastajakiertueen kaksinpelin turnausvoitosta. Challenger-tason turnaukset ovat toisiksi kovatasoisimpia heti ATP:n pääkiertueen jälkeen.

–  Koko ajan on pelini mennyt eteenpäin. Tällä viikolla tuntui, että palaset loksahtivat parhaiten paikoilleen. Oppia on ollut muun muassa se, että tällä tasolla täytyy lyödä vähän lähemmäs rajoja ja kovempaa. Nyt pystyin toteuttamaan tätä systemaattisemmin ja tulosta tuli, Ruusuvuori totesi.

 

Hänellä oli entuudestaan kuusi turnausvoittoa alemmalta ITF-tasolta ja nelinpelin titteli haastajakiertueelta. Haastajakiertueen voitot ovat suomalaispelaajille melko harvinaisia, sillä edellisen kerran titteliä juhli Jarkko Nieminen Helsingin turnauksessa vuonna 2013. Muita suomalaisvoittajia tällä tasolla ovat Tuomas Ketola, Veli Paloheimo, Olli Rahnasto, Ville Liukko, Leo Palin ja Aki Rahunen.

– Hienoa edustaa Suomea, ja upeaa saada nimi näiden herrojen joukkoon. Toivottavasti tämä myös innostaa lisää harrastajia lajin pariin, Ruusuvuori toivoi.

Hän nousee tenniksen ATP-maailmanlistalla yli sata pykälää sijan 300 paikkeille. Tätä ennen Ruusuvuori on ollut listalla parhaimmillaan sijalla 316.

Päivän lehti

23.1.2020