Urheilu Janakkala

Ryhtiliike ei riittänyt – Voitto kiertää putoamiskarsintaan joutuvaa Janaa

Ykköspesiksen lohkokakkonen Roihu menetti pisteen, mutta vei kotiutuslyöntikilpailun
Kolmosvahti Riina Kanerva valittiin Janan parhaaksi pelaajaksi Roihua vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Kolmosvahti Riina Kanerva valittiin Janan parhaaksi pelaajaksi Roihua vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Janakkalan Jana ei hyvästä taistelusta huolimatta pystynyt ottamaan kotivoittoa Ykköspesiksen lohkokakkosesta helsinkiläisestä Roihusta.

Karmean avausjakson jälkeen Jana onnistui venyttämään ottelun kotiutuslyöntikilpailuun, mutta taipuu lopulta reilun kolmen tunnin jälkeen lukemin 1–2 (1–14, 4–2, 0–0, 2–3).

Avausjakson ratkaisi Janan epätasaiset otteet. Kahteen ensimmäiseen vuoropariin Jana sai tehtyä nopeasti kaksi paloa, mutta Roihun viimeiset lyöjät onnistuivat ja lyöntivuorojen jatkuminen vei lukemiksi 0–11.

Roihu löysi välejä Janan ulkokentästä ja kun Janan ulkokenttäkään ei ollut parhaimmillaan, jaksolukemat olivat tylyt 1–14.

Jakson ainoan Janan juoksun löi Julia Kuusijoensuu ja kotiin juoksi Riina Kanerva.

– Eka jakso meni meiltä ohi. Kaveri oli hyvä ja onnistui koko ajan ja me puolestamme olimme huonoja. Tauolla kopissa päätettiin, että kotiyleisön edessä pitää taistella, toinen jakso alkaa taas nollilta ja kaksi pistettä on vielä jaossa, Janan pelinjohtaja Mika Järvinen kertoi.

Toisen jakson Jana avasi terävästi. Fanni Kanerva kotiutti kakkosrajan näpyllä Neea Helinin ja jatkuneessa ajotilanteessa Ida-Sofia Lehto tuli kotiin Paula Seppälän välilyönnillä ja heti perään Julia Kuusijoensuu harhaheitolla.

Jana onnistui hyydyttämään Roihun sisäpeliä ja ajotilanteessa Kaisa Kuittinen kotiutti hienolla kolmospuolen lyönnillä Emma Heikkilän.

Roihun tehopelaaja Lina Olenius (1+4/2) piti vieraat mukana kaventamalla, mutta Jana vei jakson 4–2.

Supervuoro mentiin nollilla ja Jana aloitti kotiutuslyöntikilpailun.

Ensimmäisessä parissa Fanni Kanerva kotiutti Riina Kanervan ja heti perään Neea Helin Emma Heikkilän. Kolme muuta paria jäi ilman juoksuja.

Pelin ratkaisuhetkillä Roihun avausjakson hyvä lyöntipeli löytyi jälleen.

Vieraat vastasivat heti ensimmäisellään, neljännessä parissa tuli tasoitus 2–2 ja voittojuoksun Roihulle löi Henni Kauppinen kotiuttamalla Petra Pakkasen.

Janasta palkittiin ykkösenä kolmosvahti Riina Kanerva ja kakkosena kolmospolttaja Neea Helin.

Viime pelien kohentuneiden otteiden myötä Janalla on 20 ottelusta kymmenen sarjapistettä, mutta vain kaksi kahden pisteen voittoa, eikä yhtään kolmen pisteen voittoa. Edessä on putoamiskarsinta.

– Nämä ovat meidän pudotuspelejämme ja voittamaan pitää oppia ennen putoamiskarsinnan alkua. Nytkin oltiin lähellä, mutta ei riittänyt. Hyvä nousu kuitenkin joukkueelta ja selkeä tasonnosto toiselle jaksolle, summasi Järvinen. HäSa