Kiekko Urheilu

SaiPalla musta perjantai HPK:n vieraana – Teemu Turunen nousi Liigan pistepörssin kärkeen

Kerho murskasi kotikentällään tennisluvuin 6-0 SaiPan.
SaiPa ei onnistunut ohittamaan HPK:n maalivahtia Emil Larmia. Puolustaja Niclas Almari seuraa toisen perättäisen nollapelinsä pelanneen veskarin torjuntaa.

Myötätuulessa purjehtiva HPK jätti vastustajansa jo toista kertaa peräkkäin ilman maaleja, kun Kerho jatkoi siitä mihin keskiviikkona Ilveksen vieraana jäi. Kahden viime ottelun maaliero 10–0 kertoo paljon Kerhon nykyiskusta.

Perjantaina SaiPaa vastaan HPK:n 6-0 -voitossa maaleista vastasivat kaupallisesta maailmasta tutuksi tulleena mustana perjantaina Valtteri Puustinen, Markus Nenonen (1+1), Niklas Friman (1+1), Teemu Turunen (1+1), Jere Innala (1+1) sekä Otto Paajanen (1+2). Kaksi syöttöpistettä keräsi myös tehot 0+5 ensimmäiseen viiteen otteluun Kerho-paidassa kerännyt Niclas Lucenius.

Eikä sovi unohtaa, että maalissa Emil Larmi otti jo toisen nollapelin putkeen.

– Emme anna kauheasti vastustajalle paikkoja. Aika vähiin jäi niiden paikat ja Larmi on ollut maalissa loistava, HPK:n Teemu Turunen sanoi.

Turunen nousi kolmella pisteellään illan ottelussa Liigan pistepörssin kärkeen ohi KooKoon Malte Strömwallin.

Turusen nousu Liigan tehokkaimmaksi hyökkääjäksi on yllättänyt monet, mutta myös pelaajan itsekin.

– Hassulta se tuntuu. En olisi uskonut, että noin hyvin olisi mennyt ja tuollaisella tehokkuudella saa sisään. Olen vain yrittänyt luoda mahdollisimman paljon paikkoja, mitään pistetavoitteita ei ollut, Turunen luonnehti.

Viime kauden menetysten jälkeen Turunen on noussut valokeilaan tavalla, joka ei ole jäänyt Leijonissakaan huomaamatta. Turunen pelasi Karjala-turnauksessa Leijona-debyyttinsä.

– Täällä on hyvä kehittyä. Koko ajan tulee uusia nuoria kun annetaan nuorille pelaajille mahdollisuuksia ja harjoitellaan hyvin.

Turusen mielestä kolmantena Liigassa sijoittuvan HPK:n nousu Liigan kärkikahinoihin on seurausta myös kesällä tehdystä harjoittelusta, johon tehtiin isoja muutoksia verrattuna toissakautiseen.

– Viime kaudesta jäi hampaankoloon. Pääsimme treenaamaan hyvän kesän, kaikilla on hyvä kuntopohja ja vastustajaa väsyttävä aktiivinen pelitapa on se juttu.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi olleensa tyytyväinen erityisesti siitä, miten HPK pelasi kolmannen erän. Päätöserässä kotijoukkue naulasi pelin neljällä vastaansanomattomalla maalillaan.

– Meillä on joskus ollut vähän hankaluuksia niin sanotusti tappaa peli, mutta tänään onnistuimme siinä. Nostan joukkueelle hattua siitä kuinka paljon he laittavat joka ilta itseään likoon, Pennanen suitsutti.

HPK:n seuraava koitos Liigassa odottaa keskiviikkona Ritariareenassa Lukkoa vastaan. HäSa

 

HPK:n Teemu Turusen pysäyttäminen oli vaikeaa. SaiPan David Goodwininkin pysäytys jäi yritykseksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

HPK–SaiPa 6–0 (2–0, 0–0, 4–0)

1. erä: 19.02 Valtteri Puustinen (Niclas Lucenius-Jere Innala) 1–0, 19.52 Markus Nenonen (Teemu Turunen-Otto Paajanen) 2–0,

Jäähyt: 5.41 Janne Lahti HPK 2 min, 10.34 Tyler Morley SaiPa 10 min, 10.34 Tyler Morley SaiPa 2 min, 11.39 Erik Autio SaiPa 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 28.09 Niklas Friman HPK 2 min, 30.10 Otto Paajanen HPK 2 min.

3. erä: 43.20 Niklas Friman (Markus Nenonen-Otto Paajanen) 3–0, 50.49 Teemu Turunen (Eetu Tuulola-Niclas Lucenius) 4–0 yv, 51.29 Jere Innala (Niklas Friman-Robert Leino) 5–0.57.12 Otto Paajanen (Teemu Turunen-Arto Laatikainen) 6–0 yv.

Jäähyt: 47.37 Eetu Tuulola HPK 2 min, 47.37 Brenden Kichton SaiPa 2 min, 47.48 Ahti Oksanen SaiPa 2 min, 48.45 Tyler Morley SaiPa 2 min, 53.13 Philippe Cornet HPK 2 min, 53.13 Cody Kunyk SaiPa 2 min, 56.36 David Goodwin SaiPa 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 5×2 min=10 min, SaiPa 7×2 min Tyler Morley 10 min=24 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 8+10+4=22 Frans Tuohimaa SaiPa 12+4+7=23.

Yleisöä: 3  312.

 

Kommentti: Kukkaan puhjennut Turunen

Vanha jääkiekkoviisaus muistuttaa, että kun joku poistuu eturivistä, on muilla mahdollisuus astua esiin.

Viime kauden päätteeksi HPK koki kovia menetyksiä. Erityisesti tutkapari Oula Palveen ja Kristian Vesalaisen lähtiessä Hämeenlinnasta, huoli hyökkäyspään tehoista oli ennakkoon suurta.

Toistaiseksi se on osoittautunut aiheettomaksi huoleksi, eikä vähiten Turusen vuoksi – joka nousi perjantaina koko Liigan pistepörssin kärkeen.

22-vuotiaan Turusen alkukauden 25 ottelussa kerätyt 28 pistettä ovat sensaatiomaista luokkaa. Jos ottaa huomioon, että Turusen aiempi piste-ennätys on 32 on jo sormenpäiden ulottuvilla jo ennen kuin runkosarja on edes puolimatkan krouvissa.

Turunen on päävalmentaja Antti Pennasen valmennuksen näköinen pelaaja. Tehopisteet kertovat paljon, mutta eivät siitä että Turunen tekee myös pyyteettömästi vahvasti töitä molemmissa päissä kenttää.

Yksi kanto kaskessa tässä asiassa tulevaisuuden kannalta kuitenkin on.

Voimassaolevan HPK-sopimuksensa viimeistä kautta viettävän Turusen tahti on ollut niin kovaa, että se on takuuvarmasti huomattu myös muualla.

Tällaista pelaajaa HPK:n on lähes mahdotonta pitää.

Samuel Savolainen

 

Päivän lehti

8.8.2020