Urheilu

Sakari Manninen siirtyy HPK:sta Örebro HK:n riveihin

Jääkiekkoliigassa pelaavan HPK:n hyökkääjä Sakari Manninen käyttää sopimuksessaan kolmannelle vuodelle olevan Ruotsin pykälän ja siirtyy naapurimaan liigassa, SHL:ssa, pelaavan Örebro HK:n riveihin. Siirtosopimus syntyi hyvässä hengessä HPK:n ja Örebron välillä.

HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo tehokkaan hyökkääjän menetyksen kirpaisevan, mutta näkee siirron positiivisena asiana Mannisen uralle.

– Emme halunneet olla esteenä Sakarin urakehitykselle. Hänen kaksi kauttaan HPK:ssa ovat olleet loistavia ja toivomme kehityksen jatkuvan edelleen. Kiitämme häntä HPK-ajasta ja toivotamme tietenkin menestystä jatkoon, Toivanen sanoo.

Manninen, 25, oli Kerhon pistepörssin ykkönen tämän kauden runkosarjassa. Hän ylsi 57 ottelussa 16+24 pisteen tehoihin. Playoff-otteluissa Manninen teki seitsemässä ottelussa kaksi maalia ja syötti kolme.

Viime kaudella Manninen ylsi Kerhon paidassa 10+21 pisteen tehoihin (51 ottelua runkosarjassa).

– Iso kiitos HPK:n organisaatiolle. Tulin Oulusta Hämeenlinnaan vastuun perässä ja sitä myös sain, ja nautin kovasti peleistäni HPK:ssa. Suurkiitos faneille ja pelikavereille näistä kahdesta vuodesta, kiittää Sakari Manninen.

Örebron urheilutoimenjohtaja Niklas Johansson kuvailee Mannista erittäin mielenkiintoiseksi pelaajaksi.

– Hän on kehittynyt joka vuosi. Hän näkee jään hyvin ja on taitava syöttäjä, Johansson arvioi Örebron nettisivuilla.

Örebro jäi tällä kaudella Ruotsissa pudotuspelien ulkopuolelle. HPK ylsi Liigassa kuudenneksi hävittyään puolivälierissä JYPille voitoin 4–3.

HPK julkaisee liigakauden 2017–2018 joukkueensa Ritari-areenan Kerho-ravintolassa järjestettävässä Kick off -tapahtumassa huhtikuun 28. päivänä.

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic