fbpx
Urheilu

Salibandysarjoihin muutoksia – Steelers valmistautuu P21-SM-sarjaan uuden päävalmentajan johdolla

Kuva: Tapio Tuomela / FL
Kuva: Tapio Tuomela / FL

Suomen Salibandyliitto on tehnyt päätöksiä ensi kauden sarjoihin liittyvistä muutoksista.  

Juniorisarjat nimetään ikävuosien mukaan eli esimerkiksi A-pojat ovat jatkossa P21. Ikäluokat säilyvät kuitenkin tässä vaiheessa samoina kuin aiemmin.  

Niissä ikäluokissa, joissa aiemmin on pelattu elokuusta alkaen SM-karsintoja, siirrytään järjestelmään, jossa syksyllä pelataan pidemmät alkusarjat.  

P21-SM-sarja laajenee kahdella joukkueella 14 joukkueen sarjaksi ja ottelumäärä nousee joukkueilla 26 otteluun.  

Koska viime kauden tavoin myös tämä kausi päättyi jälleen koronapandemian takia kesken, uudet SM-sarjapaikat saivat 1. divisioonan kärkijoukkueet porilainen FBT Karhut ja Oulun Luistinseura. 

Nykyisin Steelers Hämeenlinnan puheenjohtajana toimiva Arto Hiltunen, joka on luotsannut Steelersin A-poikia kaksi edellistä kautta SM-sarjassa, näkee uudistuksen hyvänä. 

– Uudistus on hyvä. Ne joukkueet, jotka pärjäsivät kuluneella kaudella, saivat nyt nousun. Samoin ottelumäärän nousu on mielestäni hyvä. Aiempi 22 ottelun runkosarja on ollut liian vähän pelaajien kehittämisen kannalta. Joukkueen laajuus tulee esille ja valmennus voi peluuttaa laajemmin ryhmää, Hiltunen arvioi.

Steelersin P21-joukkuetta luotsaa ensi kauden SM-sarjassa päävalmentajana Jarno Lehtonen

– Mielenkiintoinen ratkaisu. Liitto on miettinyt plussat ja miinukset ja tähän on päädytty. Meillä taustaryhmää vielä kasaillaan, toivottavasti ennen kesää on valmista. Pojilla harjoittelu on ollut omatoimista, mutta odottelemme, että kohta päästään aloittamaan koko poppoolla, Lehtonen kertoo. 

– Nyt on annettu vielä rauhaa, sillä kesä tulee olemaan tiukka. Perinteinen try out-tapahtuma on tarkoitus järjestää ja siinä katsotaan kaikki lähialueen pelaajat läpi. Sen jälkeen sitten varsinaisesti kootaan joukkue. Rinkiin tarvitaan yli 20 pelaajaa. HäSa 

Menot