Kiekko Urheilu

Samuel Savolaisen kommentti: Onko Liigan kriisipelikirja sekaisin?

Pekka Hiltunen, Liiga, koronavirus
Hiltuselta voisi odottaa johtajuutta, mutta ilman tietoa, on käsillä olevaa liigajääkiekon kriisiä vaikeaa johtaa, kirjoittaa Samuel Savolainen kommentissaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Ei ole uutinen, että Liiga-kauden kohtalon ympärillä leijuu lukuisia tummia pilviä – eikä vähiten viimeaikaisten todennettujen koronavirustartuntojen ilmaantumisesta kolmessa liigaseurassa Mikkelissä, Hämeenlinnassa ja Kouvolassa.

Jos jo jääkiekkoilijan ja pääministerin rinnastaminen ihan yhteiskunnallisen merkittävyyden kannalta oli Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltuselta kömpelö veto, ei hyvältä näytä myöskään se, että Hiltunen ei ole perillä edes tartuntatautilain sisällöstä. Hiltusen kysymykseen vastauksen saaminen kesti toimittajalta yhden puhelun verran.

Hiltuselta voisi odottaa johtajuutta, mutta ilman tietoa, on käsillä olevaa liigajääkiekon kriisiä vaikeaa johtaa. Jos sarjan puheenjohtaja ei vaivaudu selvittämään koronaviruksen kannalta esimerkiksi karanteeniasioista edes perusasioita ennen puheenvuoroaan Twitterissä, mihin valoon se asettaa Liigan kriisipelikirjan tulevan kauden varalle?

Hiltunen on möläytellyt aiemminkin. Kun mahdolliset yleisörajoitukset nousivat puheeksi elokuun alussa, puheenjohtaja kommentoi Iltalehdelle seuraavalla tavalla.

– Pelaajat voisivat saada esimerkiksi vain 15 prosenttia palkastaan. Ilman sopeutumista ei pystytä pelaamaan.

Sillä lailla. Siinäpä todellisen johtajan puhetta, kun ympäröivällä yhteisöllä on huoli toimeentulostaan ja jääkiekon tulevaisuudesta.

Kriiseillä on tapana paljastaa johtajuuden tasosta monenlaisia asioita.

Lisää aiheesta: Liigan puheenjohtaja kysyi miksi jääkiekkoilijat ovat karanteenissa, mutta pääministeri Sanna Marin ei

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic