fbpx
Urheilu

Sanna Apulille hopeaa EM-voimanostossa

Janakkalalainen Sanna Apuli, 31, palaa hopeamitalistina Mariupolissa Ukrainassa käydyistä voimanoston Euroopan mestaruuskisoista. Sarjassa alle 52 kiloa nostanut Pyhäjoen Pauhun urheilija ylsi yhteistulokseen 415 kiloa.

Euroopan mestariksi punnersi Venäjän Anna Komlaeva. Hän oli ylivoimainen 452,5 kilon raudoillaan.

Myös hämeenlinnalainen Mervi Sirkiä oli lähellä mitalia EM-lavalla. Team Nordic Thunderin nostaja oli kisan neljäs tuloksella 405 kiloa. Sirkiän edelle kiilasi ruotsalainen Miia Liimatainen 410 kilon saaliillaan.

Apuli onnistui EM-lavalla mainiosti. Hän paransi omia ennätyksiään jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa ja yhteistuloksessa. Huonosti ei sujunut maastavetokaan, jossa Apuli sivusi ennätystään.

Turenkilainen sai kyykystä ylös 165 kiloa, ja penkkipunnerrus sujui 87,5 kilon raudoilla. Molemmissa lajeissa hän paransi ennätystään 2,5 kilolla. Mitalinsa Apuli sinetöi 162,5 kilon maastavedollaan. Jokaisessa yhdeksässä nostossaan onnistunut voimailija paransi yhteistulostaan 7,5 kilolla.

– Onnistuin nostoissani ihan täydellisesti, sillä kertaakaan eivät syttyneet tuomareiden punaiset valot. Painojen korotuksetkin osuivat ihan nappiin, Apuli iloitsi.

Apuli juhli Ukrainassa uransa ensimmäistä aikuisten EM-hopeaa. Aiemmilta vuosilta hänellä oli kaksi pronssia.

– Tästä on hieno lähteä valmistautumaan loppusyksyn MM-kisoihin, jotka nostetaan tänä vuonna Puerto Ricossa. MM-lavalle lähden parantamaan tuloksiani ja jahtaamaan ensimmäistä MM-mitaliani, Apuli suunnitteli.

Apulia valmentavat Seppo Sohlman ja Sami Pullinen. Sohlman on EM-mitalistin kyykky- ja vetovalmentaja, ja Pullinen vastaa turenkilaisen penkkiharjoittelusta.

Sirkiällä vaikeuksia

Mervi Sirkiä oli viimeiseen nostoon saakka mitalitaistelussa. Kokeneen nostajan huoltaja ynnäsi kuitenkin väärin pronssille vaadittavat painot.

– Pronssiin olisi riittänyt 170 kiloa, jonka olisin melko varmasti saanut ylös. Nyt tangossa olikin 175 kiloa, jota en ole milloinkaan nostanut 52 kilon sarjan kisoissa. Lähdin kuitenkin yrittämään sitä, mutta eihän se liikahtanutkaan, Sirkiä harmitteli.

Sirkiän tulossarja oli tämänvuotisissa EM-kisoissa 155 kiloa, 87,5 kiloa ja 162,5 kiloa.

Sirkiälle jäi paljon parannettavaa varsinkin kyykkyyn ja penkkipunnerrukseen, joissa hän sai tyytyä aloituspainoihin.

EM-kisojen sarjassa 52 kiloa oli mukana yhdeksän nostajaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot