Urheilu Kemi

Sanni Kuparinen vaikeana päivänäkin kiekkomestariksi Kemissä

Joonatan Veijola hyppäsi korkeutta nuorten SM-hopealle.
Sanni Kuparinen voitti 19-vuotiaiden kiekon SM-kultaa, seuratoveri Nilla Rättyä oli viides. Kuva: Heidi Lehikoinen
Sanni Kuparinen voitti 19-vuotiaiden kiekon SM-kultaa, seuratoveri Nilla Rättyä oli viides. Kuva: Heidi Lehikoinen

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen heitti Kemissä 19-vuotiaiden kiekossa Suomen mestariksi, vaikka kuvasi itse päiväänsä vaikeaksi. Kuparisen mestaruus tuli tuloksella 47,36.

– Oli kyllä vaikea päivä. En oikein saanut tekniikkaa kohdalleen, meni vähän hätäilyksi. Yksi oli ookoo-heitto. Muuten oli sähläämistä ja säheltämistä ringissä. Ei ollut ehkä paras päivä, Kuparinen jutteli kilpailun jälkeen.

Mitään erityisempää syytä hän ei tilanteeseen keksinyt:

– Johtuu varmaan aika monesta asiasta. Ei se aina vaan kulje.

Kuparinen, 18, kilpaili viime viikonloppuna Kalevan kisoissa. Samanlaista jännitystä hän ei oman ikäluokkansa kilpailuissa kokenut.

– Nyt oli paljon varmempi heittää. Turussa oli paljon enemmän jännitystä, tilanne oli siellä niin eri. Siellä joutui jännitystä laskemaan, että yritti tehdä hyvän suorituksen. Täällä taas piti yrittää saada itseään kisafiilikseen. Tänään ei ollut pää tekemisessä mukana, hän sanoi naurahtaen.

Kuparisen viikonvaihde jatkuu kuulassa lauaantaina.

– Kuulassa tavoite on työntää ennätys, Kalevan kisoissa päästiin jo lähelle. Nyt sitä parannetaan, katsotaan mihin se riittää.

Janalaisia ylsi viiden joukkoon toinenkin, kun Nilla Rättyä heitti ennätyksellään 42,82 viidenneksi. Se oli kiekkokaudelle hyvä päätös.

– Alussa oli vähän hankaluuksia. Harjoitusheitoissa tuli yksi hyväntuntoinen, olin ihan valmis. Tuntuma hukkui ja tuli sellaisia 39:n heittoja. Vikalla sain sellaisen normaaliheiton ja sain lopetettua kisan hyvään fiilikseen ja hyvään heittoon, Rättyä sanoi.

Hämeenlinnan Tarmolla oli yhden hopean ja yhden pronssin päivä. Joonatan Veijola ylitti 19-vuotiaiden korkeushypyssä 188 ja jakoi hopean Imatran Urheilijoiden Otso Mikkilän kanssa.

– Perustekemistä. Loukkaantumisen jälkeen en oikein ole päässyt omalle tasolleni, hampaankoloon jäi, mutta mitaliin voi olla tyytyväinen, Veijola sanoi.

Häntä vaivasi hyppääjän polvi, joka toi hyppäämiseen puolen vuoden tauon. Kuntouduttuaan hän on päässyt harjoittelemaan normaalisti vasta viisi viikkoa.

– Hypystä puuttuu kimmoisuus ja teho.

Hän haluaisikin nyt kuntouduttuaan vielä jatkaa kautta:

– Tällä kaudella tuntuu, että 195 on hyvänä päivänä mahdollinen. Ensi vuonna 212 tavoitteena ja nuorten EM-kisat, Veijola sanoi.

Tarmo sai toisen mitalinsa 22-vuotiaiden kiekkoringissä, kun Pinja Karhunen heitti 45,91 ja otti pronssin. Hän kuvasi heittoaan ”tahtoheitoksi”.

– Siinä osui tekniikka vähän paremmin kohdilleen ja sain tehoa suunnattua eteenpäin. Se oli ihan ok-heitto, mutta muuten oli tosi vaikeaa. Ei vaan osunut tekniikka kohdilleen. Olisi ollut hyvä päivä vireen puolesta. Tuntui, että olisi voinut lentää tänään pitkälle, Karhunen sanoi.

Hän tuntee olevansa ennätyskunnossa, sillä kaikki ominaisuudet ovat menneet eteenpäin.

– Ennätyskunnossa olen, sillä kaikki ominaisuudet ovat menneet eteenpäin. Tekniikka ei vaan ole kehittynyt samaa rataa. Siksi tulostaso vaihtelee tosi paljon. Aika turhauttavaa, että kisat ovat tällaisia, Karhunen harmitteli. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic