Urheilu Hämeenlinna

Santeri Stenius jatkaa HJS:ssa – Kakkoseen valmistautuva joukkue saa pitää kovan maalintekijänsä

HJS:n Santeri Stenius väänsi viime kaudella Kolmosessa Tampereen Kisatovereiden Jack Daviesin (vas.) kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
HJS:n Santeri Stenius väänsi viime kaudella Kolmosessa Tampereen Kisatovereiden Jack Daviesin (vas.) kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen viime kauden paras maalintekijä Santeri Stenius on solminut Kakkoseen valmistautuvan miehistön kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Avauskokoonpanon paikan itselleen päättyneellä kaudella lunastanut Stenius aloittaa kolmannen kauden HJS:n riveissä.

Juonikkaana maalintekijänä tunnettu pelaaja siirtyi HJS:aan kaudeksi 2018 Hämeenlinnan Härmästä, pelattuaan sitä ennen Ilveksen junioriorganisaatiossa ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran junioreissa. Steniuksen mukaan tavoitteet on asetettu Kakkosta korkeammalle.

– Haluan edelleen kehittyä jalkapalloilijana ja katsoa mihin asti rahkeeni riittävät. Teen päivittäiset ratkaisut elämässäni urheilun ehdoilla. Koen, että vahvuuteni kentällä ja haluni pyrkiä ratkaisemaan otteluita auttavat joukkuetta saavuttamaan tavoitteet kauden aikana. Kakkosen pelit ovat nyt sopiva pelillinen haaste minulle ja uskon, että laadukas harjoittelu joukkueena sekä omalla ajalla palvelevat niin yksilön kuin joukkueen pelin kehittämistä.

– Meillä on kasassa nuori joukkue, jossa kuitenkin on usealla pelaajalla jo kokemusta Kakkosen tasolta, eli tiedämme sarjan vaatimustason paremmin kuin edellisellä visiitillä 2018, Stenius arvelee.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen näkee, että parasta Steniusta ei vielä ole esitelty Kaurialan yleisölle.

– Santeri on noussut määrätietoisella ja nöyrällä työllä avainpelaajaksemme. Pyrimme kiinnittämään joukkueeseen hänen kaltaisiaan pelaajia, jotka ovat valmiita kehittymään urheilijana kohti omaa huippuaan.

– Pelaajan vahvuudet ovat hyökkäyskolmanneksella ja vastustajan boxissa. Vaikka Santeri oli joukkueen paras maalintekijä viime kaudella, niin näen, että pelaajassa on vielä käyttämätöntä potentiaalia nousta yksilönä seuraavalle tasolle, Hakanen pohtii.

Päivän lehti

29.1.2020