fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Sarjajohtaja tyrmäsi Steelersin - "Olihan tuo surkeaa katsottavaa"

Tappioputki jatkui, SaiPa ratkaisi voiton jo avauserässä. Maanantaina Steelersin tason testaa sarjajumbo LoSB. 
Steelersin Mari Seppänen hakee laukaisupaikkaa SaiPaa vastaan. Kuva: Esko Tuovinen
Steelersin Mari Seppänen hakee laukaisupaikkaa SaiPaa vastaan. Kuva: Esko Tuovinen

Lappeenrannan SaiPa näytti salibandyn F-liigan B-lohkossa kärjen ja peräpään suuren eron, kun se haki Loimua-areenasta vieraspisteet Steelers Hämeenlinnalta maalein 2–13 (0–7, 1–3, 1–3). Tappio oli Steelersille jo seitsemäs putkeen.

Joukkueiden kaksi muuta kohtaamista olivat päättyneet myös SaiPan voittoihin lokakuun alussa 10–1 ja marraskuun lopussa 9–3.

Sarjakärkenä oleva lappeenrantalaisryhmä on hävinnyt 13 ottelustaan vain yhden ja sen maaliero on 97–31.

Nopeasti ohi

Torstai-illan peli ratkesi jo avauserässä. Maalihanat avasi ajassa 5.11 Petra Mussalo komealla vedolla yläkulmaan vaparikuviosta ja heti perään hienon ylivoimakuvion päätteeksi Miisa Turunen (2+3) laukoi poikittaissyötöstä 0–2.

Steelersin maalilla Mirka Hakkola otti hyviä torjuntoja, mutta oli voimaton SaiPan tehokkuutta vastaan. Avauserässä vieraat veivät laukaukset maalia kohti peräti 1–18 ja Veera Lokan (2+1) ja Turusen kahden maalin siivittämänä iskivät seitsemän osumaa.

– Olihan tuo surkeaa katsottavaa, harmittaa. Vastassa oli toki sarjakärki ja heillä on taitoa, mutta arki-illan pelissä kotijoukkueen pitäisi olla paremmin mukana alusta asti. Hävisimme avauserässä kaikki kaksinkamppailut ja laukausten määrä ei jätä selittelyille varaa, Steelersin päävalmentaja Jari Salo summasi.

– Myös valmennuksen pitää tietenkin miettiä, miksi emme saaneet valmistettua joukkuetta pelin alkuun. Ei se pelkästään taidosta ollut kiinni, vaan myös korvien välistä ja tahtoasioista. Avauserä ei ollut edes hyvä harjoitus.

Asenne säilyi

Toiseen erään kotijoukkue tuli hyvällä asenteella, mutta SaiPan tiukka puolustus oli vaikea murtaa. Ylivoima toi lopulta kavennusmaalin, kun hyvän maskipelin ansiosta Petra Aallosen kaukolaukaus upposi. Syöttöpisteen sai Sini Nuorteva.

Toisessa erässä molemmat joukkueet istuivat kaksi kahden minuutin jäähyä. Steelersin toinen ylivoima päättyi omaan jäähyyn ja tasavajaalla Liisa Laapio (1+1) rokotti ja heti perään ylivoimalla Elina Suutari (2+0).

– Toinen ja kolmas erä olivat hyvää taistelua. Teimme tauolla muutamia ketjumuutoksia ja nostimme karvausta. Prässi ylhäältä tyrehdytti SaiPan peliä ja meillä oli selkeästi enemmän kamppailua. Nuo erät olivat tasaisempia, Salo painotti.

Päätöserän alkuun Silva Jääskeläinen (3+1) täydensi hattutemppunsa Steelersin maaliin vaihdetun Viivi Laineen taakse.

– Molemmat maalivahtimme pelasivat hyvin ja pitivät numerot edes tuossa, Salo korosti.

Steelersin toinenkin osuma tuli erikoistilanteesta. Anika Holopainen nousi keskeltä vahvasti maalipaikkaan ja rikkeen seurauksena oli rangaistuslaukaus, jonka Holopainen upotti komealla harhautuksella.

Pelin loppulukemat iski Juuli Hakkarainen (1+2). Koko ottelussa SaiPa vei laukaukset maalia kohti 9–43.

Vähän voittoja

Steelers on voittanut 15 ottelustaan vain kolme. Runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua ja seuraavaksi joukkue matkustaa ensi maanantaina sarjajumbo Lohjan Salibandyn vieraaksi. Steelers on voittanut molemmat kauden edelliset kohtaamiset.

– Koko kauden kuva on ollut pettymys. Emme ole saaneet vietyä pelaamista eteenpäin. Siihen on monia syitä ja keskeisenä oli loukkaantumissuma. Pahimmillaan seitsemän pelaajaa oli sairaslistalla ja harjoitusrinki oli liian pieni. Viisikot eivät myöskään ole pysyneet sen myötä kasassa, vaan muuttuneet joka peliin, Salo pohti.

– Lohja on tuleva vastustajamme putoamiskarsinnassa ja tuo peli on meille tason mittari. Jotain muutosta peliin pitää saada. Kaksi edellistä peliämme ovat olleet samanlaisia eli avauserä on ollut heikko ja sitten kaksi erää on taisteltu.

Steelers päättää runkosarjansa jo 28. tammikuuta kotiotteluun sipoolaista ÅIFia vastaan ja sen jälkeen tulee yli kuukauden tauko, sillä putoamiskarsinta alkaa vasta maaliskuun alussa. HäSa

Menot