Urheilu

Sarjajumbo oli viedä pisteen ilman tähtiään pelanneelta Lentiskerholta

Lentopallokerhon alku kevätkaudelle oli tahmea ilman kahta pistelinkoa.
Hämeenlinnan hakkurilla Kayla Principatolla oli marraskuussa vaikeuksia WoVon Jenelle Jordanin torjuntaa vastaan, mutta Rovaniemellä meni paremmin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho oli naisten Mestaruusliigan vuoden 2019 ensimmäisessä ottelussa vain varjo siitä ryhmästä, joka lähti joulutauolle cup-finalistina. Suomen lentopallopääsarjojen kiistatta huonoin joukkue Woman Volley Rovaniemi oli kotikentällään lähellä ryöstää pisteitä Lentopallokerholta.

Hämeenlinna vei lopulta hyvin vaihtelevan ottelun voiton erin 3–1 (19–25, 26–24, 25–18, 25–19). Woman Volley ei ole voittanut tällä kaudella yhtään ottelua missään virallisessa kilpailussa.

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia ei kuitenkaan ollut huolissaan pelistä voiton jälkeen.

– Reagoimme hyvin ensimmäisen erän tulokseen. Meillä oli useampi pelaaja kentällä, jotka eivät normaalisti pelaa. He tarvitsevat aikaa sopeutuakseen pelisysteemiin. Kaksi erää kärsimme, mutta kolmas ja neljäs olivat ihan hyviä, Pentassuglia totesi

 

Oli odotettavissa, että kolmen viikon ottelutauon ja bussissa vietetyn torstain jälkeen joulun alla huippuvirettään saavuttanut sarjakakkonen olisi yllätettävissä. Valtavasti tasoitusta Hämeenlinna antoi myös pelaajamateriaalissaan.

Joukkueen toiseksi paras pistenainen ja vastaanottopelinkin kannalta tärkeä yleispelaaja Ronja Heikkiniemi loukkaantui alkuviikosta maajoukkueen harjoituksissa, ja se paras pisteentekijä Suvi Kokkonen sai myös huilia pelattuaan kaksi täyttä ottelua Suomen paidassa edellisen viikon aikana.

Avauserässä tuli selväksi, ettei keskitorjuja Kateryna Kalchenko toimi laitapelaajana. Toiseen erään hän ottikin Laura Laukkaselta oman paikkansa keskeltä Roosa Heikkiniemen tullessa yleispelaajaksi.

Aiemmin kaudella Roosa Heikkiniemellä oli allaan käytännössä pelkkiä syöttövaihtoja, mutta nyt hän pääsi pelaamaan Ykkössarjan Salon Viestin ja Helsinki Volleyn paidoista tutussa roolissaan vastaanottavana laitahyökkääjänä.

 

Kun oli käytännössä aivan pakko, hakkuri Kayla Principato nousi ensimmäistä kertaa kauden aikana Hämeenlinnan johtavaksi pisteilijäksi 19 pisteellään. Hän oli ottelun paras torjuja viidellä torjuntapisteellään.

– Hän oli aika hyvä tänään. Löysimme vastustajien heikkoudet ja hän sai pisteitä niistä. Hänkin pelasi hyvin reagoituaan heikkoon alkuun, Pentassuglia arvioi.

Kokkosen roolissa esiintynyt Emmi Riikilä sai eniten hyökkäysmahdollisuuksia ja iski 14 pistettä. Keskitorjuja Mara Green teki kuitenkin eniten hyökkäyspisteitä, 13, ja yhteensä 17 pistettä (+15).

 

WoVo pehmeni lopulta erätappionsa jälkeen Lentiskerhon parannettua samalla syöttöään, vastaanottoaan ja hyökkäyspeliään. Aineksia toisenlaiseenkin otteluun riitti kahdessa runsaasti aaltoilleessa ensimmäisessä erässä paljon.

Ensimmäisen erän Hämeenlinna menetti 19–16-johdosta. Lapin urheiluopiston kotijoukkue teki erän yhdeksän viimeistä pistettä, kun syöttövuorossa hääri HPK:ssa keväällä 2016 mestaruuden voittanut Martta Lemola.

Toisessa erässä WoVo nousi rinnalle ja ohi 14–19-tappiolta ja oli viedä toisenkin erävoiton, ellei Hämeenlinna olisi löytänyt uutta puolustusasennetta viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Erityisen hieno oli ottelun parhaana palkitun passari Pauline Martinin reaktiojalkapelastus kentän pinnasta Ekaterina Klimovan torjunnan jälkeen tilanteessa 23–22.

WoVo oli kuitenkin vahvempi torjuntapelissään. Joukkue torjui 11 kertaa. Kolmen torjunnan Jenelle Jordan ylsi 17 pisteeseen joukkueensa parhaana pistenaisena.

 

Lentopallokerhon pohjoisen kiertue jatkuu heti lauantaina Kuusamossa, jossa kotijoukkueena on huomattavasti vahvempi nippu, CEV:n Challenge cupissa yhä mukana oleva Pölkky Kuusamo. Tuolloin kokoonpanossa on myös Kokkonen, mitä Pentassuglia kertoi suunnitelleensa jo ennen Rovaniemen peliä.

– Tänään olisi ollut yksinkertaisesti järjetöntä peluuttaa häntä. Menetän mieluummin yhden ottelun kuin pelaajan. Katsotaan, miten hän jaksaa huomenna, Pentassuglia sanoi. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020