Kiekko Urheilu

Sarjakärjen tyly ylivoima palautti HPK:n nuoret tappiotielle

Päävalmentaja Nieminen ihmetteli altavastaajien energiatasoa ja alivoiman romahdusta.

Jääkiekon Nuorten SM-liigaa tämän kauden hallinnut Lahden Pelicans oli liian kova pala pelillisen elpymisen aiemmin viikolla kokeneelle HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueelle. Suurta eroa joukkueiden viisikkopelissä ei ollut, mutta Isku-Areenan isännät rankaisivat ylivoimalla viidesti 7–1 (2–1, 3–0, 2–0) -voitossa.

Pelicansin tuhoisa ylivoima iski ensimmäisen kerran jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Saku Leppänen löytyi hienolla kuviolla takatolpalta. Pian tämän jälkeen Jere Jokinen tasoitti Wäinö Lehkosen syötöstä, mutta erän lopussa Pelicans sahasi jälleen viistosyötöillä HPK-alivoimaneliön rikki, ja Joona Lankinen napautti maalin edestä 2–1-johtomaalin.

– Ensimmäisen erän maaleista tuli epävarmuutta alivoimapelaamiseemme. Sitten vastustajan ylivoimalla olikin entistä enemmän tilaa ja aikaa. 5–5-peli meni tasan 1–1, eli erikoistilanteisiin ratkesi. Saimmepa opiskeltavaa jatkoon, HPK-päävalmentaja Juuso Nieminen kertasi.

Kun toista erää oli jäljellä vajaat kolme minuuttia, HPK otti kolmessa sekunnissa kaksi jäähyä korkeista mailoista. Kahden miehen ylivoimaa oli pelattu vain kuusi sekuntia, kun alkusarjan pistepörssiykkönen Waltteri Merelä iski suoraan syötöstä maalin. Seuraavalla minuutilla Samu Kaasinen teki Pelicansille jo neljännen ylivoimaosuman.

Ylivoimapelin ero korostui päätöserässäkin. HPK otti maalivahdin pois jo kymmenen minuuttia ennen loppua ylivoimalla, mutta se johti vain hyökkäyssiniviivan kiekonmenetykseen, josta Joona Lehtinen rokotti purkamalla tyhjään maaliin. Ylivoimalla syntyi myös Kaasisen viimeisen minuutin kosmeettinen 7–1-maali.

 

HPK:n ainoa voitto jatkosarjassa on yhä perjantainen 2–0 TPS:ää vastaan. Päävalmentaja Nieminen ihmetteli heikkoa energiatasoa, sillä hänen mielestään voiton olisi pitänyt herättää koko joukkueen.

– Olisimme tarvinneet tällaiseen peliin normaalia korkeamman energiatason ja kamppailuotteen. Pöytä oli katettu, kun saimme tappioputken poikki ja vastassa oli sarjakärki. Toisessa erässä emme olleet pelissä kiinni lainkaan, Nieminen totesi.

Toisaalta HPK menetti perjantain ryhmästään Leevi Kanniston pelikiellon ja Olli Maansaaren loukkaantumisen takia. Lisäksi joukkuetta vahvistanut nuorten maailmanmestari Otto Latvala oli jälleen edustuksen mukana, vaikkei Ilvestä vastaan pelannutkaan. Lahdessa jalkeilla oli vain kolme kentällistä Kerho-nuoria.

Kaasinen (2+1) ja Leppänen (1+2) olivat ottelun tehokkaimpia, kun taas Jasper Patrikainen torjui 20 kertaa Pelicansin voitokkaana maalivahtina. HPK:n Ville Ruokosen torjuntaprosentti painui 78:aan, kun torjuntoja tuli 21.

Hämeenlinnalaiset ovat kuitenkin pudotuspelisijoilla sarjan viimeisenä olevan TPS:n hävittyä myös lauantaina Sportille. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020