fbpx
Urheilu

Sarjakärki Classic liikaa Steelersille, 17-vuotiaalle Eero Kauppiselle uran avausmaali F-liigassa – "Laitoimme heidät tekemään töitä voittonsa eteen"

Päävalmentaja Mikael de Annan mukaan ottelu oli nuorelle joukkueelle askel eteenpäin 7–1-tappiolukemista huolimatta.
Steelersin päävalmentaja Mikael de Anna oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen F-liigan tähtinippu Classicia vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
Steelersin päävalmentaja Mikael de Anna oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen F-liigan tähtinippu Classicia vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Sarjakärki Classic oli kotikentällään odotetun kova vastus Hämeenlinnan Steelersin näkökulmasta torstai-iltana. Classic otti isännän ottein selvän voiton hämeenlinnalaisvieraistaan lukemin 7–1 (3–0, 2–1, 2–0).

Classicin maaleista vastasivat kaksi maalia viimeistellyt Eemeli Salin (2+2), Tuukka Salo (1+1), Oskari Heikkilä, Eemeli Akola, Sami Johansson (1+1) ja Nico Salo (1+1). Entinen Steelers-tähti Ville Lastikka syötti yhden Classicin maaleista.

Steelersin ainokaisen viimeisteli 17-vuotias Eero Kauppinen.

Steelers-luotsi Mikael de Annan mukaan tappiolukemat olivat selvät, mutta hänen näkökulmastaan joukkue otti kuitenkin askeleen eteenpäin kovinta mahdollista vastustajaa vastaan.

– Se oli jopa meidän kauden ehjimpiä pelejä, yllättävänkin ehjä. Alku oli kuitenkin hapuilevaa, de Anna arvioi.

– Lopulta Classic teki maalit enemmänkin meidän virheistämme. Emme olleet mitenkään överipurjeessa. Tietysti he olivat vahvempia, emmekä voitosta pelanneet kuitenkaan, mutta ei tämä ollut murheellinen esityskään. Tämä oli jo paljon parempaa tekemistä kuin Happee- ja TPS-otteluissa. Aivan toisenlainen joukkue oli tänään kentällä.

De Anna oli erityisen tyytyväinen siihen, että joukkue ei luopunut kovaa vastustajaa vastaan omasta peli-identiteetistään.

Ja juuri siihen päävalmentaja viittaa puhuessaan eteenpäin otetusta askelmasta nuorelta joukkueelta.

– Onnistuimme siinä, että emme menneet tekemään hidasta kuolemaa ja sumputtamaan. Puolustimme hyvin, saimme nostettua prässiä ja ajoittain saimme pallolla oikein hyviä avauksia aikaan. Mitään tökkimistä tämä ei tänään ollut.

Classic on joukkue, joka on täynnä salibandymaajoukkueen pelaajia.

– Väännettiin silti ihan uskottavasti ja laitoimme heidät tekemään töitä voittonsa eteen. Emme olleet mitenkään avuttomia.

De Annaa ilahdutti myös se, että nuori Kauppinen onnistui viimeistelemään uransa ensimmäisen liigamaalin.

– Hän on todella lahjakas pelaaja. Ei hänestä näe, että hän ei ole pelannut näitä pelejä. Hän on ennakkoluuloton ja hän ymmärtää salibandya. Kyseessä on fiksu pelaaja, De Anna kehui.

Steelers jatkaa miesten F-liigassa sijalla 11. Joukkue kohtaa Oilersin 10-vuotisjuhlaottelussaan lauantaina Iittala-hallissa.

– Juhlapeli on juhlapeli, saadaan vähän erilainen tapahtuma. Hienoa, että sinne viedään se peli, joka on ollut Trackersin entinen kotihalli. HäSa

Menot