Kiekko Urheilu

Sarjakärki Kärpät vei voittolaukauksilla lisäpisteen Kerhon kynsistä – Janne Taville uran 100. liigamaali

Sarjakärki Kärpät Kerhoa etevämpi voittolaukauksissa kahden repaleisen joukkueen kohtaamisessa.
HPK:n Miro Karjalainen yritti puolustaa Kärppien Tuukka Tieksolan maalintekoyritystä Joona Voutilaisen vartioimalla maalilla. Kuva: Pekka Peura
HPK:n Miro Karjalainen yritti puolustaa Kärppien Tuukka Tieksolan maalintekoyritystä Joona Voutilaisen vartioimalla maalilla. Kuva: Pekka Peura

HPK ja Kärpät kohtasivat ilman päävalmentajiaan – Antti Pennasta ja Mikko Manneria – ja useita avainpelaajiaan maajoukkuetauon vuoksi. Keskiviikkona päävalmentajan tehtävissä toimivat HPK:lta Juuso Nieminen sekä Kärpiltä Mannerin jälkeen päävalmentajaksi kaudella 2021–22 nouseva Lauri Mikkola.

HPK:lta A-maajoukkuetehtävien vuoksi sivussa olivat Niklas Friman, Elmeri Eronen sekä Valtteri Puustinen.

Repaleisten joukkueiden kohtaamisessa Kärpät selvisi ottelusta voittajana voittolaukauskilpailun jälkeen luvuin 2–1.

Ottelu alkoi ikävissä merkeissä, kun HPK:n Miro Karjalainen taklasi päävammoista urallaan kärsinyttä Miska Humalojaa päähän.

Karjalainen selvisi hölmöilystään kuitenkin vain 2+10-minuuttisella rangaistuksella. Humaloja poistui tilanteen jälkeen Kärppien lääkärin saattelemana pukukoppiin eikä palannut enää otteluun.

 

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina toiseen erään saakka. HPK:n kokoonpanoon palannut Janne Tavi pääsi Joona Monton ja Petteri Nikkilän esitöiden päätteeksi iskemään lusikkapuolelta HPK:n avausmaalin. Osuma oli myös Tavin liigauran 100. osuma, mutta vasta ensimmäinen tällä kaudella.

Tavin edellinen ottelu oli 1. marraskuuta KooKoota vastaan.

– Ei kerennyt miettiä oikein näitä asioita ottelun aikana. Enemmänkin kuin avausmaali, helpotti se, että pääsi loukkaantumisen jälkeen takaisin. Enemmän oli selviytymismoodi päällä, Tavi sanoitti.

Samassa erässä kokenut urallaan 951 NHL-runkosarjaottelua pelannut Jussi Jokinen purjehti nokikkain HPK-vahti Joona Voutilaisen kanssa, ja siirsi kiekon verkkoon tasoittaen ottelun.

 

Koska kolmas erä ja jatkoaika olivat maalittomia, ratkaisu siirtyi voittolaukauskilpailuun. Siinä onnistui vain Kärppien Radek Koblizek, jonka onnistuminen toi Liigan kärkijoukkue Kärpille lisäsarjapisteen.

Tavi näki ottelun tasaisena miekkailuna alusta loppuun.

– Tasaista oli. Meidän kannalta hienoa oli se, että vastassa oli kuitenkin kova kotijoukkue. Meillä oli saumat tehdä muutama lisämaali.

Pelaajan näkökulmasta päävalmentajan poissaolo ei ollut ylitsepääsemätön haaste.

– En näkisi, että se ihan älyttömästi vaikutti, ehkä pelaajien pitää ottaa vähän enemmän vastuuta. Tietysti se, että myös pelaajia oli poissa, antoi uusille pelaajille tilaa. Siinä onnistuimme hyvin.

Kuudentena Liigassa oleva HPK jatkaa pelejään ensi viikon keskiviikkona Sportia vastaan Pohjantähti-areenassa. HäSa

Kommentti: Kun palkkaa törttöilijän, saa törttöilijän

Viime viikon ikävien päähän kohdistuneiden taklausten jälkeen osasi toivoa, että tämä viikko voisi edes alkaa hieman rauhallisemmin. Toive osoittautui turhaksi.

HPK:n Miro Karjalainen taklasi varomattomasti ja samalla typerästi aivotärähdyksistä kärsinyttä Miska Humalojaa päähän, joka joutui jättämään ottelun kesken. Karjalaisen historia alkaa olla koiruuksien valossa raskas.

Samaan aikaan Tampereella, ensin alkukaudella kyseenalaisia taklauksia useamman viljellyt KooKoon Martin Berger myös edusti jälleen itseään typerällä tavalla.

Ensin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tyler Morleyta kyseenalaisesti taklannut Berger kampitti keskiviikkona ensin Tapparan Patrik Virran jalallaan. Jäähyltä palatessaan hän tappeli Tapparan Otto Rauhalan kanssa ja poistuessaan heilutti keskisormeaan. Kaikkiaan Berger sai 5+5+20+20 minuuttia kakkua – ja perästä epäilemättä kuuluu.

KooKoolla on töissä henkilöitä, jotka palkkaavat pelaajia tietäen millaisen pelaajan palkkaavat. Jos eivät tiedä, he eivät ole tilanteen tasalla. Miksi Bergerin kaltainen pelaaja on siis palkattu?

Berger on pelannut Liigassa jatkuvasti vastustajia vaarantavalla tavalla – ja sen on annettu jatkua. Ja jos siihen on puututtu, auktoriteetti KooKoossa ilmeisesti puuttuu.

Eräs tunnettu jääkiekkoihminen kysyi kierroksen jälkeen, että mitkä ovat KooKoon arvot jos Berger saa vielä KooKoossa pelata?

Hyvä kysymys, johon vastauksen antaa KooKoo.

Päivän lehti

29.1.2020