Urheilu

Sarjakärki liian kova pala Härmälle

Hämeenlinnan Härmä jaksoi haastaa Tampereen piirin Kolmosta johtavaa Nokian Palloseuraa ensimmäisen puoliajan Nokian Menkalassa. NoPS otti pelin kuitenkin hallintaansa toisella jaksolla ja vei turvallisen 4–1 (1–1) -voiton.

Ottelu alkoi härmäläisittäin surkeasti, kun Jesse Kuusisto vei kotijoukkueen jo viiden minuutin kohdalla johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Härmä sai kuitenkin rangaistuspotkun, jonka Juuso Lindroos upotti ohi maalivahti Manu Kiljusen.

Ensimmäinen puoliaika pysyi tasaisena, ja Härmä jopa hallitsi palloa.

Heti toisen aluksi Joona-Petteri Valkama iski nokialaiset edelle. Seitsemän minuuttia myöhemmin Alessandro Järviö ampui kriittisen 3–1-osuman. Vaihtomies Aldin Kadric venytti NoPS:n johtoa varttitunti ennen loppuvihellystä, ja Valkama viimeisteli 5–1 loppulukemat viimeisellä minuutilla.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka harmittelee pelin kääntymistä NoPS:lle heti toisen puoliajan alun jälkeen.

– Jäimme siinä selvästi jalkoihin kaksinkamppailuissa ja yleisessä taistelussa, jolla tällä tasolla pelejä käännetään. Olimme vähän poikasia, ja niistä tilanteista vastustaja sai käännettyä peliä meidän päätyymme. Myös 16:n alueen puolustamisemme oli erittäin heikkoa, Hiukka analysoi.

Härmä jatkaa tappion myötä kolmella pisteellä sarjan perällä yhdessä muun muassa paikallisvastus JanPan kanssa. Neljässä ensimmäisessä ottelussa on syntynyt vain kaksi maalia.

– Harjoittelemme tietysti joka treeneissä maalintekoa, mutta kyllä se on vain niin, että onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Se on ihan faktaa, että olemme tehneet liian vähän maaleja. Olemme kuitenkin luoneet niin paljon maalipaikkoja, että kaksi tehtyä maalia on armottomasti liian vähän, Hiukka harmittelee.

Seuraavaksi Härmä tavoittelee onnistumisia ensi keskiviikkona kotiottelulla Tampereen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pullerilla. HäSa

Asiasanat