Urheilu

Sarjan kärkijoukkue Ilves odotetusti liikaa HPK-kiekkonaisille – "Olemme menossa parempaan suuntaan"

Ilveksen vahva avauserä vei voiton kotijoukkueelta ulottumattomiin.
HPK-kiekkonaisten maalivahti Riikka Oinosella oli hikinen iltapäivä. Oinonen torjui kaikkiaan 40 kiekkoa.

Ennakkoasetelmat eivät luvanneet HPK-kiekkonaisille ruusuista sunnuntai-iltapäivää, kun vastapäätyyn luisteli Naisten Liigan kärkijoukkue Ilves.

Avauserä sai heti kättelyssä pahaenteisen alun, kun jo ajassa 1.05 Ilves siirtyi Satu-Annika Parkusjärven maalilla 1-0 -johtoon.

HPK-kiekkonaiset onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun Mirka-Maria Kuivikon osumalla.

Mutta kun seuraavat kolme maalia syntyivät tupsukorvien Jenna Suokon, Riikka Norosen ja Anne Tuomasen lavasta, voiton kannalta vuori alkoi nousta liian suureksi kiivettäväksi.

Ensimmäisessä erässä Ilves oli maalien lisäksi muutenkin niskan päällä. Avauserässä HPK-kiekkonaisten Riikka Oinonen torjui 21 kiekkoa, kun Ilves-kollega Emilia Saarela joutui venymään kiekon tielle vain neljästi.

– He tulivat alusta asti kovaa päälle ja emme olleet ihan valmiita pelaamaan ensimmäisessä erässä, HPK-kiekkonaisten parhaaksi valittu Heli Allinen myönsi.

 

Toisessa erässä Kiekkonaiset eivät kuitenkaan laittaneet päätään pensaaseen, vaan kavensivat erän puolivälin jälkeen Kiti Seikkulan maalilla. Muutamien painejaksojen jälkeen Ilves kuitenkin rokotti ankarasti. Ensin Riikka Noronen palautti Ilveksen illan toisellaan vierailijat kolmen maalin karkumatkalle.

Pian tämän jälkeen Iida Haakana kavensi jälleen, mutta pian rankaisi myös Ilveksen Jenna Suokko kylmällä suihkulla.

Ilves vaihtoi kolmanteen erään maaliin Saarelan tilalle Camilla Kortesniemen. Päätöserä oli tapahtumien valossa Ilveksen, mutta lisämaaleja ottelussa ei enää nähty – ja kotijoukkueen kiri jäi vajaaksi.

– Henki säilyi joukkueessa, eikä ollut luovuttamista ja taistelimme loppuun saakka. Peli on menossa parempaan suuntaan, ja uskon, että kyllä se tästä kääntyy, Allinen pohti.

Kotijoukkueen päävalmentaja Markku Pirttiniemi näki ottelun samoin silmin kuin Allinen.

– Avauserässä vastustaja tuli kovaa ja oli vaikeaa päästä alta pois, mutta toiseen erään tiivistimme nippua ja vaihdoimme pelaajien paikkaan. Toinen erä oli meidän, ja ylipäätään näin, että likoilta oli tänään todella hyvä panos, Pirttiniemi sanoi.

– Joukkue alkaa heräillä. Tällä pelillä voidaan haastaa kuka vain tässä sarjassa.

 

Totuus kuitenkin on, että viimeisestä kymmenestä pelistään HPK-kiekkonaiset on hävinnyt yhdeksän.

– Edelleen meillä on hyvä henki ryhmässä ja halu tehdä töitä. Nyt tuntui, että huomattiin miten tärkeää on puhaltaa samaan hiileen, Pirttiniemi tuumi.

HPK-kiekkonaisilla on edessään pitkä tauko peleissä. Seuraava ottelu on vasta 16. marraskuuta kotikentällä KJT Haukkoja vastaan.

– Treenataan tiukasti ja meidän maajoukkuemimmit ovat nuorten maajoukkueen matkassa. Arjen työnteko on hoidettava mahdollisimman hyvin. HäSa