fbpx
Kiekko Urheilu Anaheim

Saros tyrmäsi Dallasin voittolaukauskilpailussa – Robertsonin, Pavelskin ja Hintzin yritykset pysähtyivät Predatorsin maalivahtiin

Juuse Saros venyi jälleen mainioon esitykseen Nashville maalilla. Kuva: Ronald Martinez
HPK Kuva: Ronald Martinez

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros tyrmäsi Dallas Starsin sunnuntain NHL-kierroksella pelatussa voittolaukauskilpailussa. Nashville sai pelistä 3–2-voiton, kun Saros torjui Jason Robertsonin, Joe Pavelskin ja Roope Hintzin maalintekoyritykset.

Voittolaukauskilpailun ainoan ja ratkaisevan osuman viimeisteli Nashvillen Ryan Johansen ensimmäisellä laukaisuvuorolla.

Hintz onnistui peliajalla voittolaukauskilpailua paremmin. Hän viimeisteli Dallasin 1–0-johtomaalin ensi erän alussa ja syötti Jamie Oleksiakin 2–2-tasoituksen reilu minuutti ennen peliajan päätöstä.

Saros torjui ottelussa 24 Dallasin kaikkiaan 26 laukauksesta. Hänelle on merkitty kymmenestä viime ottelusta kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota.

HPK:n kasvatti Saros on noussut NHL:n maalivahtitilastojen kärkikymmenikköön. Torjuntaprosentti 92,9 riittää maalivahtien joukossa kuudenteen sijaan ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,17 kymmenenteen sijaan.

Matkalla pudotuspeleihin

Nashville on divisioonassaan neljäntenä eli kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Valmentaja John Hynes on ohjeistanut miehistönsä hakemaan menestystä myönteisen asenteen avulla.

–  Tiedämme tilanteen, mutta tämä on kauden parasta aikaa. Otteluissa on nyt suuret panokset, ja se tuo esiin kaikkein kilpailullisimmat pelaajat, Hynes totesi NHL:n nettisivuilla.

Ratkaisevan voittolaukauksen viimeistellyt Johansen vahvisti, että joukkue pelaa runkosarjan ratkaisuvaihetta nautiskellen.

–  Hyvä meininki, sillä meillä on yksinkertainen resepti hauskanpitoon. Mennään joka päivä hallille, tehdään kovasti töitä ja nautitaan joka päivästä, Johansen kuvaili joukkueen tunnelmia.

Joukkueen hyvä henki näkyy tuloksissa, sillä Predatorsilla on 15 viime ottelusta 12 voittoa ja vain kolme tappiota. STT

Menot