Urheilu

Sävehof liian vahva Cocksille – Ruotsin mestareille tärkeä voitto Mestareiden liigassa

Cocksin keskushyökkääjä Yury Lukyanchuk ahkeroi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, mutta tällä kerralla sekään ei riittänyt. Kuva: Jari Kohonen
Cocksin keskushyökkääjä Yury Lukyanchuk ahkeroi sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, mutta tällä kerralla sekään ei riittänyt. Kuva: Jari Kohonen

Hallitseva Ruotsin mestarijoukkue IK Sävehof oli kotikentällään vahva, kun Riihimäen Cocks haki jatkopelien kannalta välttämättömiä Mestareiden liigan pisteitä. Sävehof vei lopulta kamppailun selvin numeroin 28–22 (12–8). Ruotsalaisille pisteet olivat äärimmäisen tärkeät, sillä joukkue säilyttää vielä hyvät mahdollisuudet jatkopeleihin. Cocksille puolestaan tappio merkitsi viidettä sijaa ja jo kuuden pisteen välimatkaa juuri Sävehofin hallitsemalle pudotuspelipaikalle.

Edellisessä ottelussa Lissabonissa riihimäkeläisten puolustuspeli oli pahasti hukassa. Virheestä oli otettu opiksi ja Sävehof juoksi lähes koko avausjakson päin tiivistä puolustusmuuria. Cocksin virheistä tuomitut rangaistusheitot ja islantilaisen maalivahdin Agust Eli Björgvinssonin huikeat torjunnat pitivät kotijoukkueen pelissä mukana.

Avausjakson lopulla Cocksin heikkous kuitenkin paljastui. Kun avauskentällisen miehistöä alkoi väsyä, ei penkiltä löytynyt apuja, joiden avulla pelin taso olisi säilynyt. Cocksia vaivaa loukkaantumiskierre, joten Ruotsiin ei saatu jalkeille edes täyttä miehitystä. Sävehof karkasi puolituntisen lopussa neljän maalin johtoon, kun Cocks törmäsi toistuvasti Björgvinssonin torjuntoihin.

Cocks väsyi lopussa

Toisella jaksolla Cocks lähti hyvän puolustuspelin ohella ennakkoluulottomalla hyökkäyspelillä sekoittamaan vastustajan pakkaa.

Kotijoukkueen etumatka oli syöty hetkessä, sillä pelinrakentajana urakoinut Evgeny Semenov ja oikea pakki Vitalie Nenita jallittivat jo kuudennella minuutilla numerot tasoihin.

Cocks käväisi jopa johdossa. Nico Rönnberg ja Teemu Tamminen heittivät tarkasti ja myös sentteri Yury Luckyanchuk onnistui erinomaisesti. Cocks oli iholla reilusti jakson puoliväliin saakka. Pian väsymys alkoi kuitenkin painaa. Kun Tamminen istui hetken vaihtopenkillä, jäi myös Rönnberg pimentoon, eikä Luckyanchukaan onnistunut yhtä varmasti.

Semenovin ratkaisutkin jäivät nyt Björgvinssonin torjuntaan. Vaikka Cocks edelleen puolusti asemapelissä mallikkaasti, kiri Sävehof nopeilla vastaiskuilla hetkessä muutaman maalin karkumatkalle. Kun tärkeimpien pelaajien jalka alkoi painaa, ei Cocks enää onnistunut jakson alun kaltaiseen kiriin.

Sävehofin Christoffer Brännberger pyöritti yhdessä William Bogojevicin ja Gzim Salihin kanssa hyökkäyspeliä tavalla, johon väsynyt riihimäkeläispuolustus ei enää keksinyt lääkkeitä. Omatkin hyökkäykset kimpoilivat seinille ja riskisyötöt karkasivat vastustajalle, joten Sävehof tyylitteli viime minuuteilla vielä kolme lisämaalia. HäSa