Urheilu

SC Urbans kovatasoisena nousijana salibandyn 2. divisioonaan

Sisä-Suomen lohkossa tarjolla kantahämäläisten paikallistaistoja sekä liigaseurojen farmijoukkueita.

Janakkalalainen SC Urbans lähtee nousijana salibandyn 2. divisioonaan parin välivuoden jälkeen, jotka seura pelasi 3. divisioonassa.

– Meillä on määrällisesti loistava tilanne pelaajien suhteen ja taso on myös ihan hyvä kakkoseen. Ryhmässä on 25 pelaajaa sekä muutamia A-nuoriamme. Lisäksi meillä on farmisopimus liigassa pelaavan LASBin kanssa ja sitä kautta saamme myös pelaajia kauden aikana, kertoo päävalmentaja Mika Kuossari lähtökohdista.

Urbans avaa kautensa lauantaina kello 17 Janakkalan liikuntahallissa ja vastaan tulee Kyröskosken Ponsi.

– Avauspeliin ei vielä tule liigapelaajia. Karenssi alaspäin on kahdeksan päivää ja farmisopimukseen on nimetty vasta kaksi pelaajaa, mutta kauden aikana siihen voi lisätä nimiä. Enimmäismäärä on kaksitoista, Kuossari selittää.

– LASB on suhtautunut positiivisesti yhteistyöhön ja tietenkin on heidänkin intressi tarjota pelaajilleen peliaikaa, jos sitä liigapeleistä ei löydy. Sisä-Suomen lohkon taso on kova ja tasainen  2. divisioonassa.

Lohkossa pelaavat kantahämäläisjoukkueista myös riihimäkeläinen RSS Panthers sekä Hämeenlinnan Steelersin kakkosjoukkue, joka avasi jo torstai-iltana kautensa kotitappiolla tamperelaiselle Soittorasialle maalein 4–5.

Panthersin kauden avaus on myös lauantaina kello 16 Riihimäen urheilutalossa ja vastaan tulee tamperelainen Classic United.

Lohkon muut joukkueet ovat jyväskyläläiset Happee Steamers ja O2-Jyväskylä Akatemia sekä Tampereen alueelta Ilves, Pirkkalan Pirkat ja Nokian Krp Akatemia.

Oman mausteensa peleihin tuo se, että Urbansin lisäksi neljä muutakin ryhmää on liigaseurojen farmijoukkueita eli laadukkaita pelejä on luvassa myös yleisölle.

– Pirkat, Panthers, Soittorasia ja Classic on vahvimmin ehdolla neljän parhaan joukkoon eli lohkon sisäisiin pudotuspeleihin kohti nousukarsintaa, mutta on sinne muitakin tyrkyllä. Me lähdemme ensisijaisesti säilyttämään sarjapaikkaa, Kuossari ennakoi.

– Meillä on alla vain yksi harjoituspeli sekä kolme Suomen cupin peliä. Enemmänkin oli tarkoitus pelata, mutta eri syistä tuli peruutuksia. Toisaalta uusiutuneen joukkueen kanssa on ollut hyvä keskittyä harjoitteluun. Toivotaan myös yleisöä kannustamaan peleihimme. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020