Urheilu

Sebastian Sulku ja Kimmo Peltonen jeesaavat ex-seuraansa

HPK:n liigajoukkueessa vuosituhannen vaihteessa (199–2002) pelanneet puolustajat Sebastian Sulku ja Kimmo Peltonen tekevät yhä töitä ex-seuransa hyväksi. Heidän yhtiönsä Procito rakentaa Kerhon kultaklubia, jonka alku on ollut vauhdikas.

– Pyrimme luomaan HPK:lle uudenlaista yritysyhteistyön mallia, johon kaikilla yrityksillä on mahdollisuus lähteä mukaan, Peltonen ja Sulku kertovat.

Gävlessä Ruotsissa asuva ja Brynäsin joukkueessa sekä pelannut että markkinointityötä tehnyt Sulku toi liikeidean Suomeen. HPK oli kolme vuotta sitten eturintamassa mukana hankkeessa.

– Kerhon kultaklubi lähti hyvin liikkeelle. Siihen lähti heti mukaan 200 paikallista yritystä. Nyt kultaklubissa on noin 300 yritystä. Nälkä kasvaa syödessä. Pyrimme kasvattamaan klubia ja siihen on mielestämme mahdollisuus, kun tuote tulee tutuksi.

Kultaklubilaiset saavat tuotepaketin, joka sisältää muun muassa ottelulippuja, verkostointitapahtumia ja näkyvyyttä Ritariareenassa Kerhon kotipeleissä.

Sulun ja Peltosen firma auttaa jo seitsemän jääkiekon ja kolmen jalkapallon liigaseuran myyntityötä. Yrityksellä on toistakymmentä työntekijää ja sen pääkonttori on Peltosen kotikaupungissa Lahdessa.

– Pyrimme menemään laatu edellä. Tarkoituksemme ei ole laajentua moniin lajeihin, vaan hoitaa kaikki asiakkaamme mahdollisimman hyvin, Peltonen vakuuttaa.

Uuden nousun aika

Sulku ja Peltonen lopettivat pelaajauransa loukkaantumisen takia. Jääkiekko ei kuitenkaan jäänyt. Sulku on asunut pitkään Ruotsin tämän kauden mestarikaupungissa Gävlessä ja Brynäs käytti pitkään miehen palveluksia myös myyntityössä.

– Meillä on täällä samanlainen ajatus kuin Ruotsissa, jossa seurojen eteen työtä tekevillä ulkopuolisilla toimijoilla on jo pitkät perinteet. Esimerkiksi Brynäsillä on toistatuhatta Kerhon kultaklubin kaltaista yhteistyöyritystä, Sulku selvittää.

Peltonen arvioi, että HPK on uuden nousun edessä.

– Kerhon uusi tuleminen liigan kärkikilpailuun tarvitsee kuitenkin koko Hämeenlinnan seudun tukea – yritysten ja kannattajien. Vanhoina kerholaisina haluamme tuoda soppaan oman lusikkamme, jolla voidaan HPK:ta jeesata.

Sulku ja Peltonen korostavat, että kyse on nimenomaan HPK:n tuotteesta.

– Me tuomme siihen vain lisäkäden, he miettivät.

HPK tyytyväinen

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela vakuuttaa, että Kerho on ollut tyytyväinen yhteistyöhön ex-pelaajiensa firman kanssa.

– Kultaklubin kautta olemme saaneet useita yhteistyökumppaneita, jotka ovat halunneet laajentaakin yhteistyötään HPK:n kanssa. Sulkun ja Peltosen organisaatio on hyvin koulutettu ja osaava. Tulos puhuu puolestaan, Korpela sanoo.

Korpelan mukaan Kerholla on yhteistyökumppaneina noin 160 yritystä, jotka ovat mukana muutenkin kuin kausikortteja hankkien. Kausikortteja hommaavia yrityksiä on sen lisäksi noin 300 ja siihen tulee päälle vielä noin 300 yrityksen kultaklubi.

Asiasanat