Urheilu

Seitsemäs ottelu ratkaisee

HPK ja JYP tarvitsevat kaikki seitsemän puolivälieräottelua ennen kuin välieriin pääsijä on selvillä.

Kerho kukisti perjantaina JYPin maalein 5–2 (1–0, 3–1, 1–1) Ritariareenassa ja tasoitti otteluvoitot.

Selvät loppunumerot eivät kerro koko totuutta perjantain ottelusta. JYP painoi kolmannessa erässä kolmen maalin tappioasemassa päälle ja kiekkoa pelattiin HPK:n kenttäpäädyssä. Kerhon maalia vartioinut Emil Larmi oli kuitenkin taas erinomainen. Hän torjui kolmannessa erässä peräti 22 laukausta.

JYP otti maalivahtinsa (Pekka Tuokkola) vaihtoaitioon jo kuusi minuuttia ennen loppua. Uhkapeli onnistui, kun Joonas Nättinen pääsi kaventamaan. Sen jälkeenkin JYPillä oli paikkansa etenkin ylivoimalla, kun Shane O´Brien istui kaksiminuuttistaan.

HPK pääsi kuitenkin piinasta ja seitsemän sekuntia ennen loppua pelikiellosta vapautunut Petteri Nikkilä sinetöi loppunumerot tyhjiin.

Kerho aloitti ottelun vauhdikkaasti. Se sai ensimmäisen erän maalinsa JYPin puolustajan Nolan Yonkmanin lahjana. Sakari Manninen (1+1) katkaisi Yonkmanin syötön ja teki 1–0-maalin.

Toisessa erässä Kerho pisti peliin parastaan. Juha Koivisto laukoi 2–0 ja Teemu Turunen (1+1) illan hienoimmalla osumalla 3–0. Turunen pyöritteli päädyssä JYPin Niklas Frimania, nousi Juho Keräsen erinomaisen blokinkin ansiosta maalille ja siellä oli. Isäntien neljäs oli ylivoimaosuma ja komea sellainen. Turunen ja Manninen petasivat Eero Somervuorelle loistopaikan, eikä tämä erehtynyt.

Turunen, 21, teki perjantaina uransa ensimmäisen play off -maalin Liigassa.

– Hienolta se tietysti tuntuu. Tärkeintä on kuitenkin voitto. Sama se, kuka ne maalit tekee, vaikka oma onnistuminen mukavaa onkin, Turunen jutteli pelin jälkeen.

– Yritin siinä tilanteessa pitkää kulmapeliä ja pääsin hyvin nousemaan, hän jatkoi.

HPK:n peli oli kaksijakoinen.

– Ensimmäinen erä ei ehkä sittenkään ollut meiltä niin hyvä kuin olisimme halunneet. Toinen erä oli hyvä. Kolmas erä meni puolustamiseksi. Vastustaja antoi silloin kovaa painetta. Niinhän tappiolla oleva joukkue yleensäkin tekee, Turunen arvioi.

Kerhon ei varmasti ollut tarkoitus pysäyttää omaa hyökkäyspeliään lähes kokonaan.

– Voihan se olla vähän päästäkin kiinni. Toisaalta kyllä peli taktisestikin muuttuu, kun vastustaja antaa kovaa painetta. Pääasia on kuitenkin, että voitettiin.

HPK ja JYP ovat tahkonneet jo kuusi raastavaa ottelua, joissa miehistä on otettu mittaa. Turunen kuitenkin vakuutti, ettei tunnu missään.

– Tosi hyvin mielin lähdemme lauantaina Jyväskylään. Siellä katkaisemme sarjan eduksemme. Väsymystä en tunne. Näitä pelejä varten on koko kausi harjoiteltu ja pelattu.

Kerhon päävalmentajan Antti Pennasen mukaan perjantain ottelu kävi hyvästä opista HPK:lle.

– Selkä seinää vasten pelattiin, eikä tällaista kokemusta joukkueella ole ollut ennen. 40 minuuttia pelasimme kohtuullisen hyvin. Kolmannessa erässä odoteltiin, että kello käy. Hyvä, että selvittiin, Pennanen tuumi.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen haluaa, että JYP ottaa perjantailta mukaan lauantain ratkaisuotteluun lopun tunteen.

– Vähän jäi sellainen tunne, että annettiin HPK:lle 3–0-johto liian helposti. Kolmas erä oli meiltä vahva. Olisi vaan pitänyt tehdä silloin enemmän maaleja, mutta ei tehty, Virtanen sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020