Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Seurojen koronatartunnat toivat tummia pilviä Liiga-kauden ylle – HPK:n Toivanen: "Paljon epävarmuutta ilmassa"

HPK tiedottaa, että U20-joukkueessa on todettu jo kolme koronavirustartuntaa. HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen myöntää liigaseurojen toimivan nyt epävarmoissa olosuhteissa.
HPK:ssa todetut koronavirustartunnat pitävät liigajoukkueen karanteenissa 21. syyskuuta saakka. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:ssa todetut koronavirustartunnat pitävät liigajoukkueen karanteenissa 21. syyskuuta saakka. Kuva: Pekka Rautiainen

Koronavirus on paljastanut viheliäiset kasvonsa myös Hämeenlinnan Pallokerholle. Torstain aikana HPK on tiedottanut, että seuran U20-joukkueessa on todettu jo kolme koronavirustartuntaa.

HPK:n U20-joukkueen lisäksi myös liigajoukkue on asetettu karanteeniin 21. syyskuuta saakka ja torstai-illan harjoitusottelu Tapparaa vastaan peruttiin.

HPK Liiga Oy ja HPK-juniorijääkiekko noudattavat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Janne Mikkolan sekä THL:n antamia ohjeita karanteenista sekä harjoitusten peruuttamisesta. Kaikki HPK:n juniorijääkiekkojoukkueet peruivat harjoituksensa torstailta, mikä kuuluu osana sairaanhoitopiirin vahvaan suositukseen.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että HPK:ssa kuunnellaan nyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin asiantuntemusta herkällä korvalla.

– Nyt on toimittava sillä laidalla, että mieluummin enemmän kuin vähemmän toimenpiteitä. Meillä on hyvä yhteys Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin ja tiiviin keskusteluyhteytemme myötä olemme kyenneet reagoimaan hyvin ja saamaan tukea, Toivanen sanoo.

Huoli läsnä

Torstaiaamuna Jukurit tiedotti, että heidän U20-joukkueessaan on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt mikkeliläisseurassa 22. Jukureiden mukaan kaikki koronavirustartunnat liittyvät suoraan liigajoukkueeseen. Jukureiden U20-joukkue pelasi ottelun Hämeenlinnassa HPK:n U20-joukkuetta vastaan perjantaina.

Ensin Jukurit tiedotti tiistaina kahdesta tartunnasta, keskiviikkona niitä oli jo 20. Huoli tartuntamäärien kasvusta on läsnä myös HPK:ssa.

– Kuuntelemme tässäkin asiassa infektiolääkäreiden ohjeita kunnes saamme testaamisen kautta parhaan tiedon. Niitä kannattaa nyt kuunnella ja noudattaa, eikä lähteä arvailemaan, Toivanen sanoo.

Toivasen mukaan HPK saa valtiolta palkanmaksutukea ja korvausta karanteeniajalta.

– Sitäkin selvitellään tällä hetkellä, miten sen prosessin kanssa edetään.

HPK toimii Mestikseen täksi kaudeksi nousseen forssalaisen FPS:n yhteistyöseurana. Joukkueiden välillä on ollut pelaajaliikennettä, mutta Toivasen mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on ilmoittanut, että tilanne ei aiheuta tällä hetkellä toimenpiteitä.

”Uskon, että pääsemme tämän vuoden puolella pelaamaan”

Jukureista ja HPK:sta esille nousseet ikävät koronavirusuutiset ovat aiheuttaneet huolta myös tulevan liigakauden alkamisen suhteen. Liiga-kauden olisi määrä alkaa 1. lokakuuta ottelulla HPK-Kärpät.

Liigan johtoryhmään kuuluva Toivanen kertoo, että kokouksissa on käyty asioita läpi jatkuvasti muuttuvien tilanteiden muuttaessa olosuhteita.

– Meillä on paljon epävarmuutta ilmassa, mutta uskon, että pääsemme tämän vuoden puolella ainakin pelaamaan. Toive tietysti kauden alkamisen osalta on edelleen se, että 1. lokakuuta pääsisimme aloittamaan, Toivanen sanoo.

Varmuutta asioihin ei vielä ole olemassa ja sen kanssa liigaseurat joutuvat nyt elämään.

– Koko ajan on keskustelun tasolla pohdittu eri skenaarioita, sillä tilanteet voivat muuttua jo muutamassa päivässä radikaalisti. Nyt on toimittava aina sen hetkisen tiedon ja asiantuntemuksen mukaisesti, mikä kulloinkin on, ja niiden pohjalta tehdä seuraavat toimenpiteet, Toivanen sanoo.

– Liian pitkälle ei voi varmuudella suunnitella, se on ikävä kyllä epidemian luonne. Päätöksiä voidaan joutua tekemään nopeasti. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic