fbpx
Urheilu

Sihvonen nostaa Olli Salon kovan valmentajaporukan parhaaksi pelin valmentajaksi – "Muistuttaa tässä suhteessa Jukka Jalosta"

Olli Salo on huolellisimmin ottanut varteen Jalosen ja Lehkosen koulukunnalta sen, miten ja miksi valmentaa taktisesti peliä pakottamatta, että pelataan, mitä peli pyytää ja tarjoaa pelattavaksi, kirjoittaa Petteri Sihvonen.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

He tuntevat minut, minä tunnen heidät, nuo HPK-lähtöiset uuden polven postjaloslais-lehkoslaiset päävalmentajat: Olli Salo, 38, Antti Pennanen, 42, Jussi Tapola, 47, ja Matti Tiilikainen, 34, joiden otteita valmentajina olen seurannut tarkasti yli 10 vuoden ajan.

Sanon harkitusti ja punnitusti, että heistä Olli Salo on paras: pelin valmentaja. Se ei tarkoita tietenkään, että hän on paras valmentaja mainituista, mutta paras pelin valmentaja hän on.

Kun mainitsin tuon postjaloslais-lehkoslaisuuden, tarkoitan tietysti Jukka Jalosta ja Timo Lehkosta, hoopeekoolaisen jääkiekkoilun identiteetin luojina.

Olli Salo on huolellisimmin ottanut varteen Jalosen ja Lehkosen koulukunnalta sen, miten ja miksi valmentaa taktisesti peliä pakottamatta, että pelataan, mitä peli pyytää ja tarjoaa pelattavaksi.

Pennanen ja Tapola ovat Saloa enemmän visionäärejä, jotka eivät mahda itsessään mitään sille sisäiselle halulleen, että he haluavat tutkia ja muuttaa peliä, osin keksiä sitä uusiksi.

Salo sen sijaan pidättäytyy sapluunassaan, ja askartelee parannuksia sen sisällä – tässä suhteessa hän muistuttaa Jukka Jalosta.

Salon KooKoon pelaamista on tänä syksynä luonnehtinut ennen muuta vaivattomuus ja pelaajien suurenmoinen itseluottamus.

KooKoon pelaajista paistaa ymmärrys, mihin pyritään, miten se yritetään toteuttaa, siinä yksinkertainen on kaunista. Salolle peli on tarkoituksenmukainen instrumentti, siinä ei ole turhaa hifistelyä.

Menot