Urheilu

Sisun hiihtorasteilla päästiin lykkimään upeilla reiteillä

Evolla käydyissä kisoissa sujutteli yli 400 suunnistajaa.

Hauhon Sisu isännöi syksyllä paljon kiitosta saaneita yösuunnistuksen SM-kisoja. Seuran talkooväki saa röyhistellä rintaansa myös viikonvaihteen perinteisten kansallisten hiihtosuunnistuskisojen jälkeen. Evolla päästiin nimittäin hakemaan HauSkin Hisu -kisan hiihtorasteja todella upeissa talvimaisemissa.

Lauantain keskimatkoilla pääsarjojen voittoihin sujuttelivat Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen (H21A) ja Ulvilan Uran Mira Kaskinen (D21A).

Toivonen kukisti miesten reilun yhdeksän kilometrin (15 rastia) kisassa toiseksi yltäneen Lahden Suunnistajat -37:n Petri Kiiskisen lähes kahdella minuutilla (1.56). Voittajan aika oli 32.42.

Kolmanneksi lykki Vetelin Urheilijoiden Ari-Pekka Lassila (+2.29).

Naisten ykkönen oli Ulvilan Uran Mira Kaskinen. Hän ylsi lähes yhdeksän kilometrin radalla (12 rastia) aikaan 34.59. Toiseksi yltänyt Saloisten Reippaan Noora Räisänen hävisi voittajalle 1.08. Kolmas oli Kooveen Johanna Niittymäki, ero kärkeen 1.10.

 

Eevert Toivonen hallitsi myös sunnuntain pitkän matkan kisaa. Toista kauttaan yleisessä sarjassa kilpaileva Toivonen ylsi 19 kilometrin ja 25 rastin kisassa aikaan 1.07.28.

Toiseksi hiihti ja suunnisti myös lauantain kakkonen Kiiskinen, joka jäi voittajasta 1.25. Kolmas oli Rastivarsojen Hannu-Pekka Pukema (+1.40).

Kahden päivän yhteiskisan ykkönen oli Toivonen ennen Kiiskistä ja Pukemaa.

Piitimessä Ruotsissa maaliskuussa käytäviin MM-kisoihin tähtäävä Toivonen kehui Evon uria.

– Täällä oli todella upeat radat. Etenin virheettömästi molempina päivinä, ja tästä on mukava jatkaa valmistautumista loppukauden kisoihin, jutteli Toivonen.

 

Naisten pitkän matkan voittoon paineli puolestaan Kouvolan Suunnistajien Sari Vääränen. Hän sai 16,4 kilometrin ja 21 rastien reitillä ajan 1.05.29. Toiseksi kiri moninkertainen maailmanmestari, Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu, joka jäi voittajasta 40 sekuntia. Kolmas oli lauantain kakkonen Noora Räisänen (+1.13).

Naisten pääsarjan viikonvaihteen voittaja oli Räisänen. Palkintopallille ylsivät myös Pesu ja lauantaina kolmanneksi sijoittunut Johanna Niittymäki. HäSa