Urheilu

Sivula ja Mäntynen Suomen parhaaseen sijoitukseen Puolan maailmancupissa – Hämeenlinnalainen tyytyväinen debyyttiinsä

Kaksikoiden finaalista seitsemäs sija suomalaisille Puolan maailmancupissa.

Vanajaveden Vesikkojen Otto Sivula huipensi debyyttinsä ratamelonnan maailmancupissa Puolassa kajakkikaksikoiden 200 metrin A-finaaliin yhdessä Joona Mäntysen kanssa.

Suomalaiskaksikko oli pienen epäonnen jälkeen yhdeksän miehistön finaalissa seitsemäs ajalla 33,847, jolla alkueräajasta lohkesi reilu puoli sekuntia pois.

Tiukassa taistossa kolmanteen sijaan jäi ero vain 0,34 sekuntia. Suoritus oli suomalaisjoukkueen paras kisoissa.

– Sijoitus oli hyvä, mutta harmittavasti tuuli kerkesi kääntää kajakkimme vinoon ennen starttia, joten siinä jäätiin vähän. Muuten todella hyvä veto meiltä, 19-vuotias Sivula summasi.

Voiton veivät Espanjan Marcos Abad Sanchez ja Carlos Borras Caldentey ajalla 32,863 ja muut mitalit saivat Tšekin Filip Svab ja Ondrej Bisicky (32,975) sekä Saksan Timo Haseleu ja Kostja Stroinski (33,507).

Sivula kilpaili Poznanissa myös yksikköjen 200 ja 500 metrillä ja pidemmällä matkalla hän eteni alkueristä välierien kautta C-finaaliin, jossa hän meloi seitsemänneksi ja oli siten yhteistulosten 25:s.

Nuorukainen on ollut itsekin hieman yllättynyt hyvistä vedoistaan ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussaan, josta tavoitteena oli saada lähinnä kokemusta ja kovia startteja. Urakka jatkuu Saksan Duisburgissa ensi viikonvaihteessa.

– Kokonaisuudessaan voin olla kyllä tyytyväinen näihin kisoihin. Vedot paranevat koko ajan ja 500 metrillä kaikki alkuerän jälkeen oli plussaa. Erä erältä kulki paremmin. Hyvät on tunnelmat. Huomenna aamulla lähdetään junalla Saksaan ja siellä minulla on ohjelmassa samat yksikkömatkat, mutta kaksikon tilalle tulee nelikkö, Sivula kertoi.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli myös tyytyväinen Sivulan otteisiin.

– Tosi mallikkaasti Otto hoiti koko kisaurakan. Hän on rauhallinen kaveri, joka ei paljon stressaa eli ei puristanut mela debytantilla ekoissa seniorien starteissa. Henkilökohtaisilla matkoilla tuli jopa enemmän menestystä kuin odotettiin ja kaksikkoveto oli todella hyvä, kun vastassa oli EM- ja MM-tasolla menestyneitä melojia, en odottanut noin pientä eroa mitaleille. Vahva plussa koko viikonloppu. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020