Urheilu

Sivulan kipeä käsi vei Suomen melontanelikön olympiasauman

Suomen nelikön kisarupeama päättyi Unkarin Szegedissä melonnan MM-kisoissa vetäytymiseen välieristä.

K4-500 metrin alkuerävaiheesta torstaina jatkoon selvinneestä joukkueesta Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivulan käsiongelmat osoittautuivat niin pahoiksi, ettei melonta onnistunut lauantaina.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli jo torstaina tilanteesta huolissaan, mutta toiveita eläteltiin, että kahdessa vuorokaudessa tilanne olisi parantunut.

– Ei voinut muuta, mahdoton tilanne meloa. Aamulla tehtiin pieni koemelonta, mutta kun siinäkin kevyessä vauhdissa oli vihlovaa kipua läpi vahvan kipulääkityksen, niin pakko oli laittaa urheilijan terveys etusijalle, Pitkänen kertoi.

Sivulalla oli jo ennen kisoja ongelmaa kyynärpään hermon kanssa, joka aiheutti turvotusta ja kipua. 19-vuotias arvokisojen debytantti kuitenkin uskoi, että pystyy melomaan kilpailut.

Valitettavasti toisin kuitenkin kävi ja MM-kisat jäivät kesken. Nelikkökisa oli Sivulan ainoa kisamatka.

Alkuerässään Suomi meloi Sivulan käsiongelmasta huolimatta ajan 1.22,97. Suomen välierästä erästä B-finaaliin vaadittiin 1.22,06.

Suomen tavoitteina olivat finaalipaikka ja ensimmäisten olympiapaikkojen metsästys, joita MM-kisoista saa kymmenen parasta eli A-finalistit ja B-finaalin voittaja maaosakiintiöiden puitteissa.

Nyt nelikön olympiapaikan tavoittelu jatkuu seuraavissa näyttökisoissa. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020