Urheilu Riihimäki

SKA Minsk halusi enemmän voittoa – Cocksille tappio Baltian liigassa

Riihimäen Cocksin taival käsipallon Baltian liigassa muuttui sunnuntaina hieman mutkikkaammaksi. A-lohkossa kolmospaikkaa puolustanut SKA Minsk ryösti sarjapisteet Riihimäeltä ottelussa, jota se hallitsi käytännössä alusta loppuun. Cocks heräsi liian myöhään suoraviivaiseen peliin saaden kaunisteltua loppulukemiksi 28–31 (13–15). SKA nousi voitollaan lohkokakkoseksi ja Cocks pysyi nelossijalla. Tosin joukkueella on edelleen kolme peliä vähemmän pelattuna kuin lohkokärki ZTR Zaporozhyella.

Kotijoukkue lähti Minsk-peliin vajaamiehisenä. Lauantaina osan ottelusta pelannut Nico Rönnberg lepuutti olkapäätään ja myös laitahyökkääjä Andrei Novoselov istui katsomossa. Nilkkavamma pitää miehen toistaiseksi sairauslomalla.

Kahden pelaajan puuttuminen ei kuitenkaan ollut avainkysymys. Tärkeämpää oli se, että koko joukkueen pelistä puuttui visio, eikä Mestareiden Liigasta tuttu vahva motivaatiokaan loistanut pelaajien kasvoilta.

Ottelun avausjaksolla henkilökohtaista osaamistaan väläytelleet Teemu Tamminen ja Davor Basaric pitivät kamppailun siedettävissä lukemissa.

Myös puolustustyöskentely toimi vanhalla rutiinilla, mutta maalivahti Giedrius Morkunas oli hieman hukassa. Hänen työtään ei auttanut se, että hyökkääjät möhlivät palloja vastustajalle, jolloin Minsk sai tukun nopeita vastaiskuja.

Toinen puoliaika ei tuonut voimasuhteisiin suuria muutoksia. Cocks kierrätti pelaajia, mutta pallovarmuutta ei tahtonut löytyä, eikä liioin avaimia SKA:n korkean puolustuksen murtamiseen. Minsk piti toisen puoliajan ensimmäisellä vartilla maalinsa puhtaana yli kahdeksan minuutin ajan ja jo tässä vaiheessa oli varmaa, ettei Cocks saisi tästä Baltian liigan viikonlopusta pistettäkään.

Aivan ottelun lopussa minskiläisten paras keskittyminen herpaantui. Niin Tamminen kuin vihdoin maalintekoon rohkaistunut André Udd mättivät kavennusmaaleja.

Maalilukemien kaunistelu ei kuitenkaan poistanut sitä tosiasiaa, että Cocks oli toistamiseen selkeästi heikompi ja haluttomampi joukkue kentällä. Sen oli rekisteröinyt myös joukkueen päävalmentaja Gintaras Savukynas.

– Joukkueesta näkyy tällä hetkellä se, että paras lataus on mennyt Mestareiden liigan otteluissa. Näihin kamppailuihin on ollut paljon vaikeampi löytää motivaatiota. Myös aivan selvää väsymystä on havaittavissa. Lisäksi se, että (Andrei) Novoselov loukkasi eilen nilkkansa, oli meille iso menetys tätä päivää ajatellen, Savukynas pohti. HäSa

Päivän lehti

27.2.2020