Urheilu

SM-hallikisoissa noloa mittaussähläystä – Hiekkalaatikkoon hypänneet saivat 15 lisäsenttiä

Janan Suvi Eerikäisen pituushyppytulos olikin 583. Janica Rauma juoksi SM-hopeaa.

Yleisurheilun SM-hallikisat Kuopio-hallissa saivat viikonloppuna noloja piirteitä, kun tulospalvelussa sählättiin olan takaa.

Järjestäjille selvisi kisojen loppuvaiheessa yhden urheilijan ja valmentajan huomautettua asiasta, että molempien pituushyppyjen sekä miesten kolmiloikan mittaus oli suoritettu väärin. Syynä oli mittauslaitteeseen väärin kiinnitetty mittanauha. Alun perin ilmoitettuihin tuloksiin on lisätty kaikille hyppääjille 15 senttiä.

Näin ollen Taika Koilahden naisten pituuden voittotulos on 644 ja Janakkalan Janan Suvi Eerikäisen kauden paras 583, jolla hän sijoittui kahdeksanneksi. Eerikäisen viimevuotinen halliennätys on 589.

Eerikäisen valmentaja ja Janan valmennuspäällikkö Jari Katajan mukaan väärin asennetun mitan lisäksi lauantain naisten pituuskisan aikaan hiekkakasa oli todennäköisesti liian korkea.

– Se oli kyllä kummallisin kisa, mitä vastaani on tullut. Sunnuntaiaamuna valppaan valmentajan huomautusten jälkeen kasasta vietiin hiekkaa kärryittäin pois. Voi vain arvailla, kuinka paljon korkea kasa on vaikuttanut tuloksiin heikentävästi, Kataja päivitteli.

Miehissä oikeat voittotulokset ovat pituudessa Roni Ollikaisen 786 ja kolmiloikassa Simo Lipsasen 16,34.

 

Dramatiikkaa nähtiin myös naisten 60 metrin aidoissa, kun samalla ajalla 7,97 suomenennätystä sivunneiden Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen keskinäinen ero saatiin ratkaistua vasta puolentoista tunnin selvittelyn jälkeen.

Ensin Hurske ilmoitettiin mestariksi, mutta lopulta voittajaksi julistettiin Neziri. Pronssimitalisti Matilda Bogdanoff (8,04) alitti myös EM-hallikisojen tulosrajan.

– On ristiriitaiset fiilikset, koska olihan tuo urheilijoillekin ilkeä tilanne. Olen tyytyväinen aikaan. Oli todella tärkeää saada itselleni luottoa siihen, että asiat ovat menneet eteenpäin, Neziri sanoi Ylelle.

Miehistä Samuel Purola (6,70) 60 metrillä ja Elmo Lakka (7,67) 60 metrin aidoissa alittivat myös EM-hallikisojen tulosrajan. Rajan rikkoi myös naisten korkeuden yllätysvoittaja, 17-vuotias Jessica Kähärä (190).

Forssan Salaman Janica Rauma juoksi 3 000 metrillä hopealle ennätyksellään 9.23,64.

SM-kisat järjesti Kuopion Reipas.