Urheilu Janakkala

SM-maastot juostaan viikonloppuna Janakkalassa

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää puolustaa kahden matkan mestaruuttaan sunnuntain SM-maastojuoksuissa. Kuva: Timo Lainesalo
Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää puolustaa kahden matkan mestaruuttaan sunnuntain SM-maastojuoksuissa. Kuva: Timo Lainesalo

Janakkalan Kiipulassa nähdään ensi viikonloppuna maastojuoksun ystäviä, sillä koko viikonloppu on pyhitetty maastojuoksujen mestaruuskilpailuille. Pääkilpailu on SM-maastot, joka juostaan sunnuntaina kello 11 alkaen.

Lauantaina ratkotaan Suomen Aikuisurheiluliiton maastojuoksun Suomen mestaruudet. Kilpailussa on sarjat 30-vuotiaista yli 90-vuotiaille. Aikuisten sarjat starttaavat aamulla kello 10.

Lauantaina juostaan myös juniorien epävirallinen SM-kilpailu, Flying Finns -maastot, jotka on tarkoitettu 9–13-vuotiaille juoksijoille. Flying Finns on kilpailusarja, jossa kilpaillaan sekä seurojen välinen että henkilökohtainen kokonaiskilpailu 9–19-vuotiaiden sarjoissa.

Kilpailukeskuksena toimii Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, jonne myös kilpailun ruokahuolto ja majoitus on järjestetty.

Sunnuntain SM-maastoihin on ilmoittautunut 579 juoksijaa, SAUL:n SM-maastoihin 324 ja Flying Finns -maastoihin 185 juoksijaa.

Sunnuntain kilpailussa miesten 12 kilometrille starttaavat muun muassa viime vuoden Suomen mestari, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja hopeamitalisti Antti-Pekka Niinistö (Lahden Ahkera).

Järvenpää juoksee myös miesten neljä kilometriä ja nähtäväksi jää, uusiko hän molempien matkojen mestaruutensa tänä vuonna. Neljän kilometrin matkalla mukana on myös hyvän hallikauden juossut HKV:n Topi Raitanen sekä Lahden Ahkeran Ossi Kekki.

Naisten kuudella kilometrillä nähdään muun muassa viime vuoden mitalikolmikko, Camilla Richardsson (Vasa IS), Kristiina Mäki (Lahden Ahkera) ja Janica Rauma (Forssan Salama).