Urheilu

SM-maastot juostaan viikonloppuna Janakkalassa

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää puolustaa kahden matkan mestaruuttaan sunnuntain SM-maastojuoksuissa. Kuva: Timo Lainesalo
Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää puolustaa kahden matkan mestaruuttaan sunnuntain SM-maastojuoksuissa. Kuva: Timo Lainesalo

Janakkalan Kiipulassa nähdään ensi viikonloppuna maastojuoksun ystäviä, sillä koko viikonloppu on pyhitetty maastojuoksujen mestaruuskilpailuille. Pääkilpailu on SM-maastot, joka juostaan sunnuntaina kello 11 alkaen.

Lauantaina ratkotaan Suomen Aikuisurheiluliiton maastojuoksun Suomen mestaruudet. Kilpailussa on sarjat 30-vuotiaista yli 90-vuotiaille. Aikuisten sarjat starttaavat aamulla kello 10.

Lauantaina juostaan myös juniorien epävirallinen SM-kilpailu, Flying Finns -maastot, jotka on tarkoitettu 9–13-vuotiaille juoksijoille. Flying Finns on kilpailusarja, jossa kilpaillaan sekä seurojen välinen että henkilökohtainen kokonaiskilpailu 9–19-vuotiaiden sarjoissa.

Kilpailukeskuksena toimii Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, jonne myös kilpailun ruokahuolto ja majoitus on järjestetty.

Sunnuntain SM-maastoihin on ilmoittautunut 579 juoksijaa, SAUL:n SM-maastoihin 324 ja Flying Finns -maastoihin 185 juoksijaa.

Sunnuntain kilpailussa miesten 12 kilometrille starttaavat muun muassa viime vuoden Suomen mestari, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja hopeamitalisti Antti-Pekka Niinistö (Lahden Ahkera).

Järvenpää juoksee myös miesten neljä kilometriä ja nähtäväksi jää, uusiko hän molempien matkojen mestaruutensa tänä vuonna. Neljän kilometrin matkalla mukana on myös hyvän hallikauden juossut HKV:n Topi Raitanen sekä Lahden Ahkeran Ossi Kekki.

Naisten kuudella kilometrillä nähdään muun muassa viime vuoden mitalikolmikko, Camilla Richardsson (Vasa IS), Kristiina Mäki (Lahden Ahkera) ja Janica Rauma (Forssan Salama).

Päivän lehti

12.7.2020