Urheilu

Sohvi Korhonen debytoi Superpesiksessä lainapestillä nousijajoukkueen murskatappiossa

Janakkalalainen Sohvi Korhonen debytoi naisten Superpesiksessä nousijajoukkue Mynämäen Vesan riveissä ja pääsi heti kovaan testiin, sillä Jyväskylässä vastassa oli hallitseva suomenmestari Kirittäret.

Myös tämän kauden suosikkeihin kuuluva kotijoukkue ei antanut sarja-avauksessa Mynämäelle mahdollisuuksia, vaan otti kolme pistettä lukemin 2–0 (9–1, 5–1).

Korhonen oli kokoonpanossa numerolla kuusi ja ulkopelissä kolmoskopparina.

– Hienoa oli päästä avaamaan superin ura hallitsevaa mestaria vastaan. Itseäni jännitti paljon ja myös joukkueessa oli varsinkin ekalla jaksolla havaittavissa jännitystä. Tokalla jaksolla suurimmat jännitykset oli jo jännitetty ja se näkyi myös peli-ilmeessä. Kaiken kaikkiaan nyt on huojentunut olo, 18-vuotias Korhonen kertoi.

Hän kuuluu tamperelaisen Manse PP:n ryhmään, jossa paikkaa avauskokoonpanoon superin peleissä ei vielä ole tullut.

– Minulta kysyttiin näyttöjä ja kävin harkkapelissä niitä Mynämäelle antamassa. Sen myötä tehtiin määräaikainen seurasiirto ja pelaan ainakin ensimmäiset kolme peliä Mynämäen joukkueessa, Korhonen taustoitti.

Kaksoissisko Senni Korhonen (sieppari) sekä Anna Ala-Kauhaluoma (ykkösvahti) olivat Manse PP:n kokoonpanossa, kun tamperelaiset voittivat Kempeleen Kirin 1–0 (3–3, 3–2).

Ala-Kauhaluoma löi kaksi Manse PP:n kuudesta juoksusta.

– Itseltäni hyvä peli, lyönnit osuivat hyvin keppiin ja ulkopelissä varmaa tekemistä. Joukkueen peli oli aika takkuista varsinkin sisäpelissä, mutta tärkeät kaksi pinnaa saatiin, Ala-Kauhaluoma summasi. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020