Urheilu Hämeenlinna

Sonja Leinamo ja Juho Lukkari nuorten talviolympialaisiin

Sonja Leinamo sivakoi kansainvälisessä seurassa nuorten talviolympialaisissa. Kuva: Sakari Kekki
Sonja Leinamo sivakoi kansainvälisessä seurassa nuorten talviolympialaisissa. Kuva: Sakari Kekki

Maastohiihtäjä Sonja Leinamo (Valkeakosken Haka) ja jääkiekkoilija Juho Lukkari (HPK) ovat mukana Suomen joukkueessa, joka joulukuun puolivälissä nimettiin nuorten talviolympialaisiin Sveitsin Lausanneen.

Suomen joukkueessa on yhteensä 52 urheilijaa kymmenessä eri urheilulajissa ja lajista riippuen urheilijat ovat vuosina 2002–2005-syntyneitä. Kisojen avajaisia vietettiin torstaina ja päättäjäiset ovat 22. tammikuuta.

Leinamo kuuluu kuuden maastohiihtäjän ryhmään, jotka kilpailevat 18.–21. tammikuuta.

– Alkukausi on mennyt hyvin, mutta nyt viikonloppuna tuli flunssan oireita. Toivon, että parannun ennen lähtöä, joka on ensi viikon torstaina 16. tammikuuta. Ensimmäiset kansainväliset kisat merkkaavat minulle todella paljon, Vuokatissa nykyään majaileva 17-vuotias iittalalainen kertoo.

Lukkari on mukana näytöslajina pelattavassa kolme vastaan kolme jääkiekkoturnauksessa, jossa joukkueet muodostetaan eri kansallisuuksista. Muut suomalaiset ovat Emilia Kyrkkö (Koovee) ja Kalle Varis (SaiPa). Kolmikko on 2004-syntyneiden ikäluokkaa.

Kiekkoturnaus käynnistyy heti ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä perjantaina ja huipentuu finaalipeleihin keskiviikkona 15. tammikuuta.

Tapahtuma on Kansainvälisen olympiakomitean järjestämä ja Lausannen kisat ovat kolmannet talviolympialaiset. Edelliset järjestettiin Innsbruckissa (2012) ja Lillehammerissa (2016).

– Mukaan on valittu urheilijat ja joukkueet, joilla huippu-urheiluyksikkö arvioi olevan realistinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon. Emme kuitenkaan aseta virallisia mitalitavoitteita, vaan ensisijaisena tavoitteena on tukea kasvua huippu-urheilijaksi, joukkueenjohtaja Leena Paavolainen korostaa. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic