Urheilu

Sonja Leinamo yllättäen SM-kultaan ampumahiihdossa – "Aivan uskomaton olo"

Arkistokuva

Ahveniston Ampumahiihtäjien yli 20 urheilijan joukkue avasi vahvasti nuorten SM-kisat Oulussa kuudella mitalilla, kun lauantaina ohjelmassa olivat normaalimatkat.

Sonja Leinamo yllätti N19-sarjan 10 kilometrillä ja maastohiihtoa päälajinaan harrastava lahjakkuus nappasi hyvän ammunnan (1+0+0+2) siivittämänä SM-kultaa.

– Aivan uskomaton olo, en kyllä yhtään osannut odottaa kultaa. Maastohiihto edellä olen tätä kautta mennyt ja ammunta on jäänyt tosi vähälle. Ampumahiihdossa aloin kilpailla vasta viime kaudella ja nämäkin kisat olivat valmistautumista viikon päästä oleviin nuorten SM-maastohiihtoihin, yllätysmestari kertoi.

Normaalimatkalla sakoista tulee 45 sekuntia loppuaikaan lisää.

– Ampumahiihtokisoja minulla ei ole paljon takana ja aiemmin minulla kisoissa minimi on ollut kuusi ohilaukausta eli yllättävän vähällä nyt pääsin ja se osaltaan ratkaisi. Myös hiihto tuntui hyvältä, kulki hyvin, Leinamo kertasi kisaansa.

– Yritin nyt normaalistani poiketen ampua rauhallisesti ja ampumapaikoille tulin myös rauhallisemmin kuin aiemmin, jotta syke putoaa. Nehän näköjään tuottivat tulosta. Paineita ampumapaikoilla ei ollut, kun olen ampunut niin vähän.

Mestaruus oli ylivoimainen, sillä hopeaa sai Hollolan Urheilijoiden Jatta Tuominen (+1.58,1/ 5 sakkoa) ja pronssia AAH:n hyvää panosta täydentänyt Kaisa Keränen (+2.03,2/ 6 sakkoa). AAH.n ryhmästä Sonja Hakala oli kolmastoista ja Outi Haikama viidestoista.

SM-hopealle ylsivät Jenni Keränen (N22), Eveliina Hakala (N14) ja Venla Mennala (N13) sekä SM-pronssille myös Seeti Salonen (M19).

Onni Mäkelä oli M19-neljäs ja Taavi Nyström yhdeksäs, Joel Seppälä M14-viides ja Eemil Koskinen seitsemäs, Maija Keränen M22-kuudes ja Hilda Kukonlehto kymmenes, Valtteri Rantala M17-kahdeksas ja kymmenen joukkoon ylsi myös Amanda Saltbacka (N14-kymmenes).

Sunnuntaina ohjelmassa ovat yhteislähtökilpailut. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020