fbpx
Urheilu

Sotkalinnan lenkki oli Jussi Makkosen voittokulkua

Rengon Sykkeen perinteinen juoksutapahtuma Sotkalinnan lenkki oli tällä kertaa Helsingin Kisaveikkojen Jussi Makkosen heiniä. Makkonen käytti 12 kilometrin matkaan aikaa 42.12 ja jätti kakkoseksi tulleen Joken Tallin Kari Suomisen reilun puolentoista minuutin päähän.

– Juoksu oli todella raskas ja tuntui pahalta. Sain kärjen kiinni puolivälissä ja menin saman tien ohi. Oma vauhtini oli hidastuva eli juoksin ensimmäisen puolikkaan nopeammin kuin toisen, jutteli voittaja maalissa.

Makkonen valmistautuu puolentoista kuukauden kuluttua juostavaan SM-maratoniin.

– Tavoite on Vantaan SM-maraton. Sinne treenataan kovasti. Tällainen 12 kilometrin lenkki käy erinomaiseni harjoituksena. Hölkkäkisoja ja muita pienempiä kisoja pitää kiertää ja niin myös teen, Makkonen kertoi.

Kolmanneksi miesten sarjassa juoksi Padasjoen Yrityksen Konsta Vilmunen.

Mattila naisten paras

Naisten 6,3 kilometrin matkan voittoon juoksi hiihtoladuiltakin tuttu Jenni Mattila. Loimaan Voiman juoksija käytti lenkkiin aikaa 23.42 ja jätti toiseksi tulleen Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Katja Järvelän 12 sekunnin päähän. Sarjan kolmas oli Lahden Ahkeran Kaisa Lettojärvi.

– Juoksu meni ihan hyvin siihen nähden, etten juoksu nykyisin kilpaa kuin yhden hölkkäkisan vuodessa. Viimeisestä on yli vuosi aikaa. Polvet eivät kestä kovaa vauhtia. Tämä oli vedettyä enemmänkin hiihtotreeninä, iloinen Mattila sanoi.

Mattila piti Sotkalinnan lenkin reitistä.

– Tämä on ihan kiva. Aika helppohan reitti on, koska siinä ei ole kovia mäkiä. Asfalttia on vähän, mikä on hyvä asia. Suosittelen, Mattila sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot