Urheilu

Soutaja Robert Ven pääsee vauhtiin Belgradissa

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven, 27, avaa kansainvälisen kilpailukautensa viikonvaihteessa Belgradissa Serbiassa. Yksikkösoudun (M1X-luokka) kuusinkertainen suomenmestari antaa näytteen vauhdistaan kesän ensimmäisessä maailmancupin kisassa. Suomen toinen edustaja Belgradin kisassa on Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen.

Janakkalalaisella Venillä on takanaan tänä vuonna jo monta kovaa 2000 metrin vetoa. Hän sai insinööriopintonsa päätökseen Aalto-yliopistossa joulukuussa ja on sen jälkeen keskittynyt täysipainoisesti urheiluun.

– Nyt on vedetty oikein kunnon harjoitus- ja leirijakso. Olen ollut reissussakin 110 päivää, Ven laskeskelee.

Hän on harjoitellut ja leireillyt Belgiassa, Espanjassa ja Italiassa. Huippuoloissa Ven pääsi soutamaan jo keskitalvella Belgian Hazewinkelissä.

– Hieno kokemus oli soutaa myös Sierra Nevadassa. Se oli ensimmäinen kerta, kun treenasin korkealla. Olen saanut olla myös terveenä ja palautunutkin hyvin, Ven sanoo.

Kokenut soutaja tietää jo tarkalleen, miten kisakauteen valmistaudutaan.

– Pikkuisen on määriä ja intensiteettiä on nyt nostettu, mutta muuten talven harjoitukset ovat olleet aika perusjuttuja. Aikaa on ollut miettiä myös veneen säätöjuttuja, Ven kertoo.

Ven odottelee mielenkiinnolla maailmancupin avausta. Hän muistuttaa, että kauden ensimmäiset vedot ovat aina arvoituksellisia, vaikka tuntuma kunnosta olisikin hyvä.

– Ensimmäisessä maailmancupissa on myös laaja ja kova taso. Ensin täytyy päästä sinne 12 joukkoon, ja sen jälkeen kaikki on auki. Tärkeää on ennen kaikkea, että saa hyviä suorituksia, Ven suunnittelee.

Ven sai hyvän startin kilpailukaudelleen viime viikonvaihteessa Lappeenrannassa. Kansallisen kisan voitto heltisi hyvällä ajalla 6.50.

– Pääsimme soutamaan hyvässä säässä, ja meno oli sen mukaista. En jäänyt ennätyksestäni kuin pari sekuntia, Ven kertoo.

Soutajan kauden päätavoite on syyskuussa (9.–16. 9.) Plodivissa Bulgariassa soudettavat MM-kisat. Viime vuonna Floridassa mies oli MM-regatassa kuudestoista.

– Sitä sijaa pitää pystyä nyt parantamaan. Pari kertaa olen ollut MM-kisoissa viidestoista.

– Floridan kisoissa en ollut ihan parhaimmillani. Se oli kai sellainen tyypillinen olympiakauden jälkeinen suoritus, Ven nauraa.

Maailmancupin kisat jatkuvat kesäkuun 21.–24. päivinä Linz-Ottesheimissa Itävallassa. Heinäkuussa (13.–15.7) maailmancupin pisteistä soudetaan puolestaan Luzernissa Sveitsissä.

Ennen MM-kisoja maailman parhaita soutajia nähdään myös EM-kisoissa Britannian Glasgow’ssa (2.–5.8). HäSa

Asiasanat