Urheilu

Sport toteutti ryöstöretken HPK-kiekkonaisten kustannuksella – tappio korpesi päävalmentajaa

HPK:n kiekkonaisille niukka tappio.
Riikka Oinonen joutui antautumaan HPK-kiekkonaisten maalissa kaksi kertaa Sportia vastaan.

Vaasalainen Sport onnistui ryöstöretkessään Hämeenlinnassa napaten tiukassa ottelussa sarjapisteet talteen voittamalla HPK-kiekkonaiset 2–1 (1–1, 0–0, 0–1).

Sport avasi avauserässä maalihanat ylivoimalla, kun Ida Kuoppala laukoi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen etukulmasta helpohkon oloisesti kiekon etukulmasta sisään ohi HPK-kiekkonaisten maalissa torjuneen Riikka Oinosen.

HPK-kiekkonaiset kuittasi puntit tasoihin 47 sekuntia myöhemmin, kun Pihla Hämeenniemi ohitti ainoan kerran ottelussa vahvasti torjuneen Tiia Pajarisen Sport-maalissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä ylivoimalla, kun Sportin toinen sankari Ida Kuoppala osui toistamiseen etukulmasta. Kun HPK-kiekkonaiset ei kirissään päässyt ylärimaa lähemmäksi, pisteet matkasivat Sportin mukana Vaasaan.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Markku Pirttiniemeä korpesi voitettavissa olleen ottelun lipeäminen sormenpäiden ulottuvilta. Jotain ottelun kuvasta kertoi se, että Oinonen HPK-maalissa torjui 18 kertaa kun Sportin Pajarinen joutui huhkimaan kiekon tielle 36 kertaa.

– Olimme hyvin mukana pelissä, mutta ei vain mennyt sisään. Se oli sellainen peli tänään. Olisi pitänyt tarkemmin pelata, mutta nyt tuli pataan – ja nyt vituttaa, Pirttiniemi huokaisi.

Pirttiniemi kertoi, että joukkueen teemana otteluun oli ottelun kontrollointi syöttöpelillä, mutta huolimattomuus peruspelissä sai liian monen orastavan hyökkäyksen kuivumaan kokoon.

– Vähän meni turhaan yksin kuskaamiseksi ja kun annettiin helppokin syöttö, se tuli taakse eikä saatu vauhtiin sitä.

Kotijoukkueelta hylättiin ottelussa yksi maali sen vuoksi, että peli oli vihelletty poikki. Vihellystä ei kuitenkaan HPK-kiekkonaisten näkemyksen mukaan kuulunut.

– Äsken kysyin tuomarilta sitä, hän sanoi, että peli oli vihelletty poikki. Mutta kun ”Jope” (manageri Jorma Hassinen) oli katsonut sen videolta, ei peli ollutkaan puhallettu poikki. Jos se olisi hyväksytty, se olisi voinut kääntää pelin, Pirttiniemi muotoili.

Ottelussa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Sportin Susanna Viitalan olkapää meni kivuliaasti sijoiltaan harmittomalta vaikuttaneessa tilanteessa.

– Kuulemma se on mennyt aikaisemminkin. Nyt meni pahasti ja sieltä lähdettiin isoista ovista sitten, Pirttiniemi sanoi.

HPK-kiekkonaiset jatkaa pelejään jo sunnuntaina matkustaessaan TPS:n vieraaksi.

Oppi otettavaksi Sport-ottelusta oli maalinedustapelaamisen vahvistaminen.

– Enemmän pitää saada maalinteon tukitoimia kohdalleen. Ensimmäisessä erässä vastustaja sumputti hyvin, emmekä päässeet irtokiekkoihin. Maalille on ajettava kovemmin. HäSa