Urheilu Hämeenlinna

Sportista ei ollut vastusta HPK:n kiekkonaisille - Saimi Lehto ja Riikka Noronen hurjastelivat seitsemän tehopistettä

Saimi Lehto ei onnistunut tässä rangaistuslaukauksessa Melinda Mörösen yllättämisessä, mutta muuten hyökkääjän peli kulki. Lehto teki Sportia vastaan tehot 3+4. Kuva: Tomi Vesaharju
Saimi Lehto ei onnistunut tässä rangaistuslaukauksessa Melinda Mörösen yllättämisessä, mutta muuten hyökkääjän peli kulki. Lehto teki Sportia vastaan tehot 3+4. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n kiekkonaiset olivat sunnuntain ottelussa Vaasan Sportia vastaan niin iso ennakkosuosikki, ettei ottelun lopputulosta voi pitää mitenkään yllätyksenä, vaikka Metritiski-areenan uudella tulostaululla komeilivatkin ottelun jälkeen jääkiekkoon harvinaiset lukemat. Kerho nakutti naisten Liigan ottelussa maaleja tasaiseen tahtiin, ja loppunumeroiksi jäivät lopulta 11–2 (4–0, 4–0, 3–2).

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla HPK joutui tosin muutaman minuutin pinteeseen, kun se otti nopeassa tahdissa kolme kahden minuutin rangaistusta. Tasoero tuli kuitenkin esiin myös vaasalaisten kahden pelaajan ylivoimalla, sillä kotijoukkueella ei ollut alivoiman selvittämisessä hädänpäivää.

Pari minuuttia alivoimaputken jälkeen Saimi Lehto teki HPK:n ensimmäisen maalin, ja kun Julia Liikala teki vähän myöhemmin kotijoukkueen toisen maalin, ei voittajasta ollut oikeastaan koko loppupelin aikana mitään epäselvyyttä.

Huikeita pistemääriä

Yhdentoista maalin iltapuhde toi monelle HPK:n pelaajalle komeita pistelukemia. Lehto oli kotijoukkueen ykkönen kolmella maalillaan ja neljällä syötöllään. Myös kapteeni Riikka Noronen (2+5) ylsi Sportia vastaan seitsemään tehopisteeseen. Jade Mäkivaara ja Jutta Stoltenberg tekivät kumpikin tehopisteet 2+2, ja maajoukkuenainen Julia Liikala (1+3) oli viides vähintään neljään tehopisteeseen päässyt kerholainen. Maalinteossa HPK:sta onnistui myös Jasmine Ylitalo.

– Ainakin pääsimme pelaamaan paljon kiekollista peliä tänään. Mielestäni myös onnistuimme siinä, kotijoukkueen parhaana palkittu Lehto sanoi.

Seitsemän pisteen iltapuhde on jääkiekkoilijalle hyvin harvinainen, eikä Lehtokaan ole samanlaista peliä usein pelannut.

– Ei tällaisia tehoja ole kyllä pitkään aikaan tullut. Joskus junnuna varmaankin viimeksi.

Lehdon mukaan tehoista sai jakaa ison kiitoksen myös ketjukavereille Noroselle ja Liikalalle.

– Onnistuimme ketjun kanssa hyvin. Pääsimme pelaamaan hyvin yhteen ja saimme paljon maalipaikkoja, Lehto kiitteli.

Oman pelin tason pitämisessä korkealla voi välillä olla vaikeuksia, kun taululla on reilu johto. Kerholla vaikein hetki oli kolmannen erän alkupuoli, jolloin Sport pääsi useamman kerran ylivoimahyökkäykseen ja onnistui myös kahdesti maalinteossa.

– Kyllähän pelissä tulee välillä notkahduksia, mutta mielestäni pystyimme tänään pitämään tasoamme yllä.

Kolme voittoa

HPK:n on aloittanut kauden kolmella voitolla ja on ottanut yhdeksästä tarjolla olleesta pisteestä kahdeksan.

– Olimme onnistuneet omassa tekemisessämme ja siinä, mitä olemme harjoitelleet. Hyvin on mennyt, vaikka olemme pelanneet välillä aika pienellä rosterilla, Lehto muistutti.

Kiekkonaisten kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan. Vastus kovenee sunnuntaista merkittävästi, sillä espoolaisia on etukäteen odoteltu naisten Liigan neljän kärkeen.

– Silloin pitää pelata ainakin kovempaa. Helpolla emme perjantaina pääse. Kaikkien pitää päästä omalle tasolle ja pelata täysillä. Näen, että meillä on hyvä mahdollisuus lähteä haastamaan Kiekko-Espoota, Lehto vakuutti. HÄSA

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic