Urheilu

SPV rökitti ilman Ville Lastikkaa pelanneen Steelersin puolessa tunnissa

Salibandyliigan toiseksi noussut SPV vyörytti 29 minuutissa yhdeksän maalia Elenia-areenan kotimaaliin.
Steelersin kapteenilla Timo Johanssonilla oli hyökkäyspäässä tila vähissä Ville-Pertti Kuuselan ja Harri Karjalan välissä. Kuva: Riku Hasari

Keskikastin ja kärkipään salibandyliigajoukkueiden materiaalin syvyyseroista ja suorituskyvystä saatiin sunnuntaina karu osoitus Hämeenlinnassa. Ilman parasta maalintekijäänsä Ville Lastikkaa pelannut Steelers Hämeenlinna sai todella kylmän suihkun liigan pistepörssikärkeä Jari Hankkiota leputtaneelta Seinäjoen Peliveljiltä.

Runkosarjaottelun ratkaisi SPV:n tehokas toisen erän alku. Vieraat mättivät nopeista hyökkäyksistä viisi maalia viiteen ja puoleen minuuttiin. Puolessa tunnissa peli oli 1–9 ja loppu kosmetiikkaa. SPV vei pisteet lopulta maalein 5–10 (1–3, 1–6, 3–1).

SPV:n aktiivisuus on tuottanut joukkueelle tällä kaudella ylivoimaisesti eniten maaleja miesten Salibandyliigassa, 19 ottelussa 183. Toisaalta kakkospaikalle noussut joukkue on päästänyt neljänneksi eniten, mutta liigan neljänneksi vähiten maaleja tehneelle Steelersille kahdeksan maalin takaa-ajoasema oli yksinkertaisesti liikaa.

– Kaksi erää oli hienoa näytöstä kaverilta. Arvelimme, että he olisivat tulleet eilisen pelin jälkeen vähän hiljempaa, mutta he tulivat ovista ja ikkunoista. Emme olleet henkisesti valmiita täyteen sotaan, ja he pääsivät liian aikaisin karkuun, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen harmitteli.

– Nuori joukkue meinaa vähän hyytyä näissä tilanteissa. Kolmannessa erässä haimme hyvää fiilistä ensi viikolle, ja saimme erävoiton, kun kaverikin laski pelitempoa. Vähän halummekin kasvoi siihen erään.

 

Ville Lastikan tilanne valkenee Kemppaisen mukaan maanantaina. Lastikka loukkasi olkapäänsä torstaina EräViikinkejä vastaan. Röntgen-kuvat kertoivat vain, ettei murtumia ole.

Lastikan lisäksi Steelersiltä kävi muutenkin hyökkääjäkato. Elmeri Saukkonen sai mailan silmäänsä alkulämmittelyssä ja Markus Sipronen nyrjäytti nilkkansa. Sipronen yritti pelata, mutta hänen ottelunsa jäi yhteen erään.

– Totta kai Villen puuttuminen on iso kolaus tällaisessa pienessä seurassa. Kun lisäksi kaksi äijää putoaa kakkoskentästä, annamme vähän liikaa tasoitusta. Saukkosen silmä näytti kyllä pahalta. Siprosen saamme varmasti seuraavaan peliin, Kemppainen totesi.

 

Urallaan paljon polvivaivoista kärsinyt Jari Hankkio sai levätä lauantaisen Kuopion SB Welhoista haetun 10–4-vierasvoiton jälkeen, mutta eipä joukkue 38 maalin miestä liikaa tarvinnutkaan. Pistepörssin nelonen Sami Koski johti ykkösketjua tehoin 1+2, joihin ylsi myös puolustaja Petri Hakonen. Ville-Pertti Kuusela tehtaili kakkossentterinä pisteet 2+1, ja Joni-Arttu Sieppi teki kaksi maalia.

SPV:n luotsi Tommy Koponen kehui joukkueensa energistä asennetta ja toppuutteli Hankkion roolia.

– Hankkiolla on ollut haasteita polvien kanssa, kun pelasimme joulun jälkeen pari peliä kotona kovalla alustalla. Sinänsä tämä oli hieno osoitus joukkueelta, että moni puhuu meidän voittavan pelejä Hankkion takia. Näytimme, että ei se ihan niinkään ole, Koponen sanoi.

Nico Jonaeson johti Steelersin ottelun jälkipuolen heräämistä erikoistilannetehoin 2+1. Muut hämeenlinnalaisten maalit tekivät Timo Johansson, Leevi-Werneri Kainulainen ja Jose Takala.

12 kertaa torjunut Pasi Järvinen vaihdettiin Santeri Pohjoseen ajassa 22.45 SPV:n seitsemännen maalin jälkeen. Yhden maalisyötönkin saanut Pohjonen torjui 18 laukausta. Suomen MM-maalivahti Eero Kososen puolestaan piti asettua pallon eteen 16 kertaa.

 

Keskiviikon ottelun jälkeen Kemppainen tylytti tuomareita kovin sanoin, mutta sunnuntaina hän oli jo ymmärtäväisempi. Tuomaritoiminta on puhuttanut viikolla muuallakin. Lauantaina OLS:n Lauri Tiira kommentoi tuomareiden olleen luultavasti humalassa joukkueensa hävittyä Westend Indiansille.

Tiira sai julkisista puheistaan kahden ottelun pelikiellon, mutta Kemppainen pääsi pälkähästä.

– En tiedä, sanoinko minä sitten kauniimmin, mutta minua kyllä hävettää oma käytökseni. Ehkä siinä peiteltiin vain omaa osaa. Pyydetään parivaljakolta nöyrästi anteeksi. Ainahan tuomaritoiminnassa on parannettavaa, mutta virheetöntä ei voi olla ikinä, Kemppainen hyvitteli sunnuntaina.

Steelers on Salibandyliigassa yhä kahdeksantena, mutta Indians on yhdeksäntenä vain pisteen perässä. Indians pelaa ”tasoittavan” ottelunsa perjantaina sarjajumbo Kooveeta vastaan, kun taas Steelers kohtaa seuraavaksi Lahdessa LASB:n. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020