Urheilu Hämeenlinna

SPV tyrmäsi Steelersin avauserässä

Jose Takala palasi kokoonpanoon, Markus Sipronen poissa ja Nico Jonaeson jätti pelin kesken.
SPV:n Aapo Lokasaari puski Steelersin Pieti Alatalon pois Rasmus Hasun vahtimalta maalilta. Kuva: Pekka Rautiainen
SPV:n Aapo Lokasaari puski Steelersin Pieti Alatalon pois Rasmus Hasun vahtimalta maalilta. Kuva: Pekka Rautiainen

Steelers Hämeenlinna sai salibandyliigassa Elenia-areenaan vieraaksi Seinäjoen Peliveljet, jonka peleissä on totuttu näkemään paljon maaleja. SPV ei pettänyt tälläkään kertaa ja vei täydet sarjapisteet lukemin 5–12 (1–7, 2–1, 2–4).

Steelers sai hyvän alun ja meni johtoon, kun Pieti Alatalo yllätti Rasmus Hasun SPV:n maalilla Aleksi Kartanon syötöstä.

Vieraat kuitenkin kuittasivat nopeasti vahvan ykkösketjunsa johdolla ja jo ajassa 8.27 taululla olivatkin lukemat 1–5 ja avauserän lopussa tyrmäävästi 1–7.

Laukaukset maalia kohti SPV vei avauserässä 15–12, mutta viimeisteli todella tehokkaasti paikoistaan.

– Eka erä vähän katseltiin ja ehkä kunnioitettiin liikaa vastustajaa, mutta oli meilläkin paljon tapahtumia vastustajan päässä ja omat paikkamme. Tehoja ei vaan löytynyt, kiteytti Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen pelin ratkaisua.

– Tiesimme kyllä, miten SPV tulee ja oli painotettu keskustan ja poikkisyöttöjen tärkeyttä. Itse tultiin kyllä hyvin paineen alta pois, niin kuin oli harjoiteltu. Pelisuunnitelma toimi muuten, mutta 12 maalia omiin on ala-arvoinen suoritus ja samoin omien paikkojen tehoton hyödyntäminen.

 

Steelersiltä puuttui viime peliin paluun tehoin 1+5 tehnyt Markus Sipronen. Jose Takala puolestaan palasi kokoonpanoon uusitun ykkösketjun keskelle.

Toisessa erässä Steelersin ykkönen ja maaliin vaihdettu Kaapo Kettunen pystyivät hillitsemään SPV:n ykkösen tehoja. Kolmosketju puolestaan vastasi Steelersin tehoista ja iski kaksi kavennusmaalia.

Ensin Jarno Mäkisen kaukoveto upposi Jukka Jaakonsaaren esityöstä ja sitten Atte Kurkikangas ohjasi Mäkisen (1+1) passin verkkoon.

Päätöserässään Steelers tuli vahvasti ja taisteli. Maalipaikkoja syntyi ja lopulta Markus Hautaoja jatkoi kolmosketjun tehoiltaa kaventamalla lukemiksi 4–8 Ville Rankin syötöstä. Kolmosketju hoiti osuutensa pelissä 3–1.

Steelersin toisen kavennusmaalin laukoi Pyry Kauppinen ja syöttöpisteen sai Aleksi Hiltunen.

SPV kuitenkin kuittasi omista paikoistaan ja tehomiehet hattutempun viimeistellyt Jukka-Pekka Pelto-Arvo (4+1) ja Sami Koski (1+4)  kohensivat asemiaan liigan pistepörssissä.

 

Ykkösketju vei osuutensa tasakentin 6–0 keskushyökkääjänä Henri Myllymäki (0+2) ja takana puolustajat Petri Hakonen (1+0) sekä viikon päästä maajoukkuepaidassa Elenia-areenaan palaava Jyrki Holopainen.

SPV:n kokoonpanosta puuttuivat reisivaivainen Jari Hankkio sekä TPS-ottelussa loukkaantunut maalivahti Eero Kosonen. Perjantaina uutisoitiin, että Kosonen joutuu jättämään myös maajoukkueen EFT-turnauksen väliin.

Tappio oli Steelersille jo kahdeksas yhdeksästä pelistä. SPV puolestaan nousi sarjassa kolmanneksi.

Ennen maajoukkuetaukoa sunnuntaina Steelersin vieraaksi saapuu vielä puhtaalla pelillä sarjaa johtava tamperelainen Classic, jonka riveissä Ville Lastikka tekee paluun Elenia-areenaan.

Steelersistä maajoukkueeseen ensi kertaa valittu Nico Jonaeson loukkasi jalkaansa toisen erän lopussa ja joutui jättämään pelin kesken.

– Nicon suhteen menemme nyt maajoukkue edellä. Jalkaan vihlaisi ja todettiin, ettei kannata ottaa riskejä. Katsotaan, pelaako Nico sunnuntaina, Kemppainen kertoi. HäSa

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic